1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Minerii de la Lonea care au protestat în subteran în iunie, amendaţi cu 200 de lei

Cei 21 de mineri de la Lonea care, în luna iunie, s-au blocat în subteran, nemulţumiţi că reprezentanţii conducerii Societăţii Naţionale a Huilei au decis să îi trimită forţat în concediu de odihnă, au fost amendaţi cu 200 de lei, contravaloarea folosirii coliviei pentru a fi aduşi la suprafaţă.

05 aug, 2013 | Mediafax

Un număr de 21 de ortaci de la Exploatarea Minieră Lonea, sucursală a Societăţii Naţionale a Huilei, au fost sancţionaţi cu 200 de lei, după ce, la jumătatea lunii iunie, s-au blocat în subteran, nemulţumiţi că reprezentanţii conducerii societăţii au decis să îi trimită în concedii de odihnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Minei Lonea, la casieria unităţii a fost achitată suma de 200 de lei, contravaloarea "prejudiciului" stabilit de Corpul de Control al directorului general al SNH, Nicolae Drăgoi, pentru folosirea coliviei care i-a scos pe ortaci din subteran şi a dubei cu care aceştia au ajuns de la gura puţului la unitatea minieră.

Suma respectivă a fost plătită însă de sindicat, nu de cei 21 de mineri.

"Nu am fost de acord cu decizia Corpului de Control al SNH şi am plătit noi (sindicatul - n.r.) prejudiciul de 200 de lei. Am vrut să acţionăm în instanţă conducerea SNH încă de la momentul în care au luat decizia de a trimite minerii în concediu, dar în cadrul unei şedinţe de sindicat nu am ajuns la un consens. O parte dintre colegii de la Sindicatul Muntele au fost împotrivă", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, liderul minerilor de la Mina Lonea, Tiberiu Cozma.

Potrivit sursei citate, şeful de schimb al minerilor a primit o sancţiune administrativă, respectiv o reducere de 5 la sută din salariu şi una de 5 la sută din sporul de conducere pentru o lună.

La jumătatea lunii iunie, 21 de mineri de la Mina Lonea, unitate care aparţine Societăţii Naţionale a Huilei (SNH), s-au blocat în subteran, nemulţumiţi că administraţia voia să îi oblige să intre în concediu de odihnă. Ei au ieşit la suprafaţă după circa patru ore de negocieri.

Ramona Roşulescu, [email protected]

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO