Ministerul Agriculturii va finaliza un proiect de 5 mil. lei dedicat valorificării potenţialului agroalimentar

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va finaliza la începutul lunii mai un proiect dedicat implementării unor strategii necesare valorificării potenţialului agroalimentar al României, în valoare totală de 5,051 milioane lei, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013.
Economica.net - lun, 24 feb. 2014, 15:16
Ministerul Agriculturii va finaliza un proiect de 5 mil. lei dedicat valorificării potenţialului agroalimentar

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, din valoarea totală a proiectului, circa 4,293 milioane lei reprezintă valoarea asistenţei financiare nerambursabile.

Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătăţirea capacităţii administrative a MADR de a gestiona ciclul de politici publice specifice domeniului agroalimentar (elaborarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea politicilor publice).

Prin implementarea acestuia se urmăreşte, pe baza consultărilor cu factorii interesaţi, elaborarea unei viziuni de dezvoltare a sectorului agroalimentar pe termen mediu şi lung – orizont 2020/2030, stabilirea liniilor directoare de dezvoltare a sectorului agro-alimentar şi a unui pachet de note tehnice care vor facilita elaborarea documentelor de politici publice specifice domeniilor aflate în portofoliul MADR, precum şi organizarea unor sesiuni de formare pentru întărirea capacităţii MADR în domeniul managementului ciclului de politici publice.

În cadrul proiectului se desfăşoară activităţi de instruire în domeniul politicilor publice, la care vor participa 80 de persoane. Totodată, un număr de 700 persoane, beneficiari sau potenţial beneficiari ai politicilor agricole, vor fi implicate în mod direct în proiect în procesul de stabilire a viziunii 2020-2030, a direcţiilor prioritare ale politicilor agricole.

Implementarea proiectului ‘Strategii pentru valorificarea potenţialului agroalimentar al României’ a debutat pe 4 mai 2012 şi va fi finalizat pe 3 mai 2014.

 

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...