1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică deschiderea a trei scheme de finanţare pentru microîntreprinderi, IMM şi PFA

Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică ordonanţa de urgenţă pentru deschiderea a trei scheme de finanţare pentru microîntreprinderi, firme mici şi mijlocii (IMM) şi PFA. Proiectul de act normativ prevede microgranturi pentru firme şi PFA de 2.000 euro, granturi de capital de lucru între 2.000-150.000 euro şi granturi pentru investiţii între 50.000 şi 200.000 de euro, scrie News.ro.

 
 
10 iul, 2020 | ECONOMICA.net

Într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei sunt specificate şi tipurile de ajutoare propuse: 

„1. Microgranturi pentru firme şi PFA - 2.000 Euro
 
Microgranturile se vor acorda sub formă de sumă forfetară în valoare de 2.000 de euro fiecare. Bugetul total disponibil va fi de 100 de milioane de euro, din care 85% de la UE şi restul de la bugetul de stat. Beneficiarii vor fi întreprinderile mici şi mijlocii care nu au angajaţi, precum şi PFA care activează ca medici sau în domeniul artistic/creativ.
 
2. Granturi de capital de lucru: 2.000-150.000 Euro
 
Aceste granturi vor avea valoare variabilă, ca procent din cifra de afaceri pe anul 2019 a firmelor beneficiare (IMM-uri a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului COVID-19 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanţe militare pe perioada stării de urgenţă şi/sau pe perioada stării de alertă, în condiţiile specifice prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă). Printre condiţiile de acordare se menţine criteriul ca firma solicitantă să aibă certificat de situaţie de urgenţă (CSU). Aceste certificate au putut fi solicitate de la Ministerul Economiei până pe 15 iunie 2020.
 
3. Granturi pentru investiţii: 50.000-200.000 Euro
 
Granturile pentru investiţii vor fi acordate pe bază de proiect depus de firma beneficiară şi aprobat de Ministerul Economiei, prin AIMMAIPE (Agenţiile pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului). Firma beneficiară va trebui să vină cu un aport propriu la cheltuielile eligibile de cel puţin 15%. Acest aport este de 30% pentru firmele din Bucureşti şi judeţul Ilfov”.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO