1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Finanţe şi bănci

Ministerul Finanţelor a atras, luni, 500 de milioane lei de la bănci, la un randament de 2,38% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 500 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont pe 12 luni, la un randament mediu de 2,38% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

05 mar, 2018 | Agerpres

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, însă băncile au suprasubscris oferta, până la 998,5 milioane de lei.

În schimb, MFP a respins toate ofertele băncilor primite în cadrul licitaţiei pentru o emisiune de obligaţiuni de stat pe 163 de luni, prin care intenţiona să atragă 100 de milioane de lei, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în martie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de aproximativ 3,95 miliarde de lei, din care 3,5 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 450 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO