1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

News

Ministerul Finanţelor organizează în septembrie două sesiuni de pregătire a operatorilor economici în domeniul ajutorului de stat

Ministerul Finanţelor Publice, prin Şcoala de Finanţe Publice şi Vamă (SFPV), vine în sprijinul operatorilor economici care vor să aplice pentru obţinerea unor finanţări prin HG nr 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie şi va organiza în luna septembrie două sesiuni de pregătire, informează MFP printr-un comunicat postat pe site-ul propriu.

16 sep, 2018 | Agerpres

Cele două sesiuni de pregătire vor avea loc în săptămâna 18-20 septembrie şi în săptămâna 25-27 septembrie.

Operatorii economici interesaţi trebuie să completeze un formular postat pe site-ul MFP şi să îl trimită la adresa de e-mail [email protected] Programarea participanţilor va fi realizată în ordinea solicitării, urmând ca SFPV să comunice data şi ora la care se va organiza instruirea. În cazul în care unii operatori economici vor solicita să participe la o a doua sesiune, ei vor fi programaţi după cei care sunt la prima solicitare, în limita locurilor disponibile. 

Fiecare operator economic va putea trimite la instruire maximum doi reprezentanţi, respectiv: două persoane din partea societăţii aplicante sau o persoană din partea societăţii aplicante şi o persoană din partea societăţii consultante.

Sesiunile de instruire vor fi susţinute de Direcţia Generală Ajutor de Stat care va face o prezentare generală a prevederilor H.G. nr.807/2014, a Ghidului solicitantului - Revizia 2, precum şi a Ghidului de plată - Revizia 2. În plus, vor fi discutate câteva speţe generale, cu titlul de exemplu. 

MFP precizează că în cadrul acestor întâlniri nu se vor analiza proiecte de investiţii şi nu se va stabili eligibilitatea acestora. 

"Stabilirea eligibilităţii unui proiect de investiţii se poate determina numai după depunerea Cererii de acord pentru finanţare, însoţită de documentele justificative, conform prevederilor legale, şi doar după finalizarea procesului de analiză", menţionează reprezentanţii ministerului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO