Miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G7 se întâlnesc la Dresda, în perioada 27 – 29 mai 2015

Miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G7, grupul celor mai industrializate state din lume, se întâlnesc în perioada 27 - 29 mai, la Dresda (Germania), pentru a discuta despre starea economiei globale precum şi despre situaţia Greciei, transmite AFP.
Economica.net - mie, 27 mai 2015, 06:05
Miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G7 se întâlnesc la Dresda, în perioada 27 - 29 mai 2015

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a precizat că pe lângă omologii săi şi şefii băncilor centrale din Marea Britanie, Canada, Franţa, Italia, Japonia şi SUA vor participa la reuniunea de la Dresda şi alţi experţi. Pentru prima dată ‘am invitat în mod special mai mulţi economişti de frunte şi experţi în politica monetară pentru a putea găsi cele mai bune soluţii la problemele economice actuale’, a declarat Schaeuble într-un interviu acordat postului public de radio din Germania.

La reuniunea de la Dresda va fi un simpozion organizat joi dimineaţa, când miniştrii de Finanţe din G7 se vor întâlni cu o serie de economişti renumiţi precum Nouriel Roubini şi Kenneth Rogoff precum şi cu fostul secretar al Trezoreriei americane, Larry Summers. În plus, spre deosebire de precedentele reuniuni, guvernul german nu are de gând să dea publicităţii un comunicat final vineri când se încheie reuniunea de la Dresda, scrie Agerpres.

Wolfgang Schaeuble a recunoscut că situaţia din Grecia va fi cu siguranţă pe agenda discuţiilor. Chiar dacă a apreciat că dificultăţile Greciei nu sunt o problemă pe care G7 o poate rezolva ‘ar fi o iluzie pentru cineva să se aştepte să nu discutăm despre acest subiect şi pentru colegii şi partenerii noştri din SUA, Canada şi Japonia să nu ne întrebe ce se întâmplă’, a spus Schaeuble.

La reuniunea de la Dresda vor fi prezenţi şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi şi comisarul european pentru Afaceri Economice şi Monetare, Pierre Moscovici, toţi jucători importanţi în dosarul Greciei.

FMI, BCE şi Comisia Europeană, fosta ‘troika’ a creditorilor Greciei, încearcă să ajungă la un acord cu autorităţile de la Atena care să permită eliberarea unei noi tranşe din programul de asistenţă internaţională, însă acest acord este condiţionat de adoptarea de reforme economie de autorităţile de la Atena.

Te-ar mai putea interesa și
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
Aeroportul din Ruse va fi operat gratuit de Airport Ruse Ltd, care cuprinde companiile bulgare Shtraplan EOOD şi Stroyproject EOOD, a decis Consiliul Municipal Ruse. Dezbaterea asupra deciziei a......
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar ...
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...