Ministrul britanic pentru Brexit: UE încearcă să intimideze Marea Britanie

Comisia Europeană încearcă să intimideze Marea Britanie, a estimat vineri ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, alimentând discursul Londrei înaintea alegerilor parlamentare anticipate în care Partidul Conservator, aflat la putere, cere susţinerea electoratului înaintea negocierilor dure privind ieşirea ţării din blocul comunitar, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 05 mai 2017, 07:40
Ministrul britanic pentru Brexit: UE încearcă să intimideze Marea Britanie

Miercuri, şefa executivului britanic Theresa May a acuzat unii oficiali europeni că încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului parlamentar din 8 iunie, după ce presa germană a scris la sfârşitul săptămânii trecute despre întâlnirea avută de May cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care, în timpul unui dineu de lucru în Downing Street, şi-ar fi declarat scepticismul faţă de succesul Brexit-ului.

”În mod clar, ceea ce s-a întâmplat a fost faptul că executivul UE încearcă să intimideze poporul britanic – acesta nu se va lăsa intimidat, guvernul nu va permite acest lucru”, a declarat joi seară Davis pentru BBC.

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a anunţat miercuri că Regatul Unit trebuie să-şi onoreze toate obligaţiile asumate în calitate de stat membru al Uniunii Europene, iar prima fază a negocierilor privind Brexitul se va concentra pe convenirea unei metode de calcul a obligaţiilor financiare ale Londrei.

Barnier a precizat că nu a dorit niciodată să le ceară britanicilor ‘să semneze un cec în alb’ şi a estimat că negocierile privind Brexitul vor fi foarte complicate, iar cei care susţin că nu vor exista consecinţe nu spun adevărul.

”Nu este vorba despre o pedeapsă sau o taxă de ieşire de vreun fel. Uniunea Europeană şi Regatul Unit au angajamente reciproce. Ele s-au angajat să finanţeze programe şi proiecte împreună. Unii au creat iluzia că Brexitul nu va avea niciun impact material asupra vieţilor noastre sau că negocierile pot fi încheiate rapid şi fără dureri. Nu este cazul”, a afirmat el.

Negociatorul-şef european pentru Brexit şi-a exprimat convingerea că alegerile parlamentare anticipate din Marea Britanie, prevăzute pentru 8 iunie, nu vor schimba nimic din hotărârea UE în negocierile cu Londra.

Te-ar mai putea interesa și
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din......
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din ...
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Compania Naţională ,,Poşta Română" (CNPR) a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor ...
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit Beijingul
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit ...
Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activităţii militare chineze în apropierea insulei, 12 avioane trecând linia ...