1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Ministrul Graţiela Gavrilescu, audiată la DNA în dosarul privind elaborarea OUG 13

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, a venit miercuri la DNA, fiind citată pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări legate de modul de elaborare OUG 13 privind modificarea codurilor penale, abrogată ulterior printr-o altă ordonanţă de urgenţă, scrie News.ro

15 feb, 2017 | News.ro

Graţiela Gavrilescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 12.30 şi la intrare nu a făcut nicio declaraţie despre dosarul în care a fost citată.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Graţiela Gavrilescu a fost citată să dea declaraţii în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări legate de modul de elaborare OUG 13,

Direcţia Naţională Anticorupţie a început o anchetă cu privire la modul de elaborarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale în urma unui denunţ formulat, în 24 ianuarie, de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei "Iniţiativa România".

DNA a precizat că în acest dosar se fac acte procedurale cu privire la aspectele sesizate de mai multe persoane, privind posibile fapte legate de "modalitatea de adoptare a unor acte normative".

Procurorii i-au audiat, săptămâna trecută, pe foştii secretari de stat de la Ministerul Justiţiei Oana Schmidt Hăineală şi Constantin Sima, tot în calitate de martor, ambii declarând că nu au contribuit la elaborarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 13 din 31 ianuarie privind codurile penale, abrogată de Guvern la cinci zile după adoptare.

Oana Schmidt Hăineală şi Constantin Sima au fost secretari de stat la Ministerul Justiţiei din 16 ianuarie până în 3 februarie, când Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis încetarea detaşării lor, la solicitarea procurorului general al României, care a arătat că măsura trebuie luată pentru a asigura derularea "în condiţii de imparţialitate" a dosarului de la DNA. După decizia CSM, procurorul Oana Schmidt Hăineală a solicitat primului-ministru încetarea calităţii de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

În cadrul anchetei, DNA a cerut de la Ministerul Justiţiei, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea OUG 13 din 31 ianuarie, prin care au fost modificate şi completate Codul penal şi Codul de procedură penală, precum şi cu proiectul de lege adoptat de Guvern pentru graţierea unor pedepse.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO