1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Ministrul moldovean al Finanţelor şi-a dat demisia

Ministrul de Finanţe al Republicii Moldova Veaceslav Negruţă şi-a dat demisia, miercuri, iar în locul său a fost numit imediat Anatol Arapu, care a mai deţinut în trecut această funcţie, relatează PRO TV Chişinău.

14 aug, 2013 | Mediafax

Anatol Arapu a depus jurământul, miercuri dimineaţa, în faţa preşedintelui Nicolae Timofti şi a fost prezentat în aceeaşi zi funcţionarilor de la minister, unde Veaceslav Negruţă a explicat de ce a decis să-şi prezinte demisia.

Fostul ministru moldovean de Finanţe a precizat că nu are nicio afacere şi că va rămâne, cu siguranţă, în echipa Partidului Liberal Democrat din R.Moldova (PLDM).

De asemenea, el a afirmat că demisia sa nu are nicio legătură cu dosarul Sandulache.

Veaceslav Negruţă este învinuit că ar fi semnat decizia de achitare a unui prejudiciu în valoare de 400 de mii de euro, în lipsa unei sentinţe finale.

Angajatii l-au aplaudat în picioare pe fostul şef de la Finanţe, în timp ce premierul moldovean Iurie Leancă a avut doar cuvinte de laudă pentru Negruţă.

Anatol Arapu are 51 de ani şi a fost ministru de Finanţe în Guvernul Ciubuc 2, în perioada 1998-1999, apoi încă opt luni în Guvernul Sturza, în perioada martie-noiembrie 1999.

Ulterior, Arapu a lucrat pentru una dintre cele mai mari companii petroliere din România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO