1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

News

Ministrul Muncii: Transferul contribuţiilor sociale la angajat trebuie să vină la pachet şi cu reintroducerea infracţiunii de stopaj la sursă

Modificarea din Codul fiscal privind transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat trebuie completată cu reintroducerea infracţiunii de stopaj la sursă, susţine ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Ea a explicat că, dacă angajatorul reţine în mod nejustificat aceşti bani pentru contribuţii, reprezintă infracţiune şi trebuie să suporte consecinţele penale, potrivit news.ro.

28 sep, 2018 | news.ro

Ministrul Muncii a vorbit, într-un interviu pentru Digi24, despre contribuţiile la asigurările sociale, spunând că în legea veche nu se preciza clar cine trebuie să le plătească, astfel că s-a ajuns, înainte de modificarea Codului fiscal, ca 2 milioane de persoane să nu aibă plătite aceste contribuţii.

„Evident că de fiecare dată exista un deficit în punctul de pensie şi de fiecare dată statul trebuia să vină şi să completeze aceste sume. În 2016 am avut un deficit de 15 miliarde de lei, anul trecut de 13 miliarde de lei, anul acesta, după transferul cotnribuţiilor, care ne-a ajutat extrem de mult, se colectează mult mai mult la bugetul asigurărilor. Noi estimasem că vom avea doar 7 miliarde de lei deficit, dar avem 4 miliarde de lei anul acesta. Ne-a depăşit şi nouă aşteptările”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit news.ro

Ea a spus că după această modificare privind transferul conribuţiilor trebuie să fie reintrodusă infracţiunea de stopaj la sursă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO