Ministrul Tudorel Toader urmează să prezinte raportul privind activitatea DNA

Tudorel Toader urmează să prezinte joi, la ora 18,00, la Ministerul Justiţiei, conţinutul şi concluziile raportului cu privire la activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Unii lideri social-democraţi se aşteaptă şi la anunţarea unor măsuri, inclusiv la o propunere de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, propunere care însă trebuie aprobată de preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta în condiţiile în care şeful statului apreciază că nu există motive de revocare a şefei DNA, el subliniind recent că orice astfel de măsură trebuie foarte bine argumentată.
Economica.net - joi, 22 feb. 2018, 06:09
Ministrul Tudorel Toader urmează să prezinte raportul privind activitatea DNA

Pe 15 februarie, Tudorel Toader anunţa că joi va face o informare de presă în care va prezenta raportul cu privire la activitatea DNA.

‘Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, la o oră pe care o voi anunţa în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conţinutul şi concluziile raportului cu referire la activitatea DNA’, spunea Toader, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul Ministerului Justiţiei.

Ulterior, ministrul justiţiei a precizat, pe pagina sa de Facebook, că raportul va fi prezentat începând cu ora 18,00, la Ministerul Justiţiei – Sala de Consiliu.

Tudorel Toader şi-a scurtat săptămâna trecută vizita oficială pe care o efectua în Japonia, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a solicit să revină în ţară, pentru a fi lămurite informaţiile apărute în spaţiul public legate de DNA.

Mesajul lui Dragnea pentru Tudorel Toader: „Să nu se facă de râs”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader urmează să anunţe joi, de la ora 18:00 dacă o va revoca sau nu pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Cu o zi înainte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îi transmite un mesaj uluitor şi ironic lui Toader.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că în şedinţa social-democraţilor nu s-a discutat despre situaţia din Justiţie, dar a spus că aşteaptă de la ministrul Tudorel Toader să nu se facă de râs.

„Să nu se facă de râs”, a răspuns Dragnea, întrebat, după şedinţa BPN al PSD, ce aşteptări are de la ministrul Justiţiei.

Foarte mulţi lideri PSD l-au atacat dur pe Toader săptămâna trecută atunci când acesta s-a întors de urgenţă din Japonia ca să anunţe că amână luarea unei decizii cu privire la eventuala cerere de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Ironiile lui dragnea la adresa lui Toader nu s-au oprit aici. Şeful PSD a râs şi de prezenţa lui Toader la Palatul Cotroceni şi la întâlnirea acestuia cu Klaus Iohannis. „Nu mi-a spus nimic despre ce s-a vorbit la Cotroceni.”, a mai spus Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că Tudorel Toader trebuie să facă o evaluare, un raport al activităţii DNA, să prezinte acest raport şi „să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei”.

”Ministrul trebuie să facă o evaluare, un raport, să vină în spaţiul public să prezinte acest raport şi cred că trebuie să lăsăm justiţia să-şi spună cuvântul. L-am chemat pe domnul ministru în ţară. Vreau să disipez unele îndoieli şi unele acuze din spaţiul public, cum că aş fi anulat întâlnirile pe care le avea domnul ministru cu ministrul Justiţiei din Japonia. Nu, domnul ministru s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei din Japonia, s-a întâlnit cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii. Mai avea câteva vizite de făcut. A venit în ţară, a văzut ce este în spaţiul public şi singura mea discuţie a fost cea referitoare la ceea ce a apărut în spaţiul public, la raportul pe care dânsul trebuie să-l prezinte şi să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Întrebată de ce a amânat ministrul Justiţiei acest anunţ, Dăncilă a spus că abia săptămâna trecută au apărut în spaţiul public informaţiile şi că „nu putea să vină din Japonia fără să analizeze, fără să vadă ce s-a întâmplat, ce este real, care e situaţia reală”: „Cred că nu era un raport care să fie creat pe realitate şi consistenţă. Îi trebuie o săptămână să preia toate informaţiile”.

Miercuri, Dăncilă a spus că speră ca raportul prezentat de ministrul Toader să fie corect.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat miercuri că se aşteaptă ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să respecte legea, deoarece PSD a promis, în campania electorală, că va stopa abuzurile. El a afirmat că nu se află în măsură să spună dacă Toader ar trebui revocat din funcţie.

„Să respecte legea. Asta înseamnă că domnul ministru este un ministru al guvernului nostru. Noi în campania electorală am promis că vom elimina abuzurile şi domnul ministru trebuie să respecte legea şi să facă ceea ce are scris în fişa postului. Înţeleg că dânsul analizează cu maturitate, cu înţelepciune, nu e o decizie uşoară şi trebuie să aibă toate informaţiile”, a spus Niculae Bădălău.

Întrebat dacă este posibilă o remaniere a lui Tudorel Toader, Bădălău a spus: „Nu cred că pot să spun eu lucrul ăsta, dar sunt convins că e un ministru bun al Justiţiei, atâta timp cât noi îl sprijinim şi face lucruri bune. Aşteptările voastre (ale presei – n.r.) sunt mai mari”.

Te-ar mai putea interesa și
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o......
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, ...