1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Modificări la OUG privind noile taxe ale lui Teodorovici. Ordonanţa, amânată pentru vineri

Coaliția de guvernare a decis o serie de modificări la ordonanța de urgență privind noi taxe, anunțată de Eugen Teodorovici și care ar urma să fie adoptată vineri, potrivit Hotnews.ro.

20 dec, 2018 | ECONOMICA.net

Printre aceste modificări sunt comisionul de administrare de la Pilonul II de pensii de la 2,5% la 1% iar contribuția la ANRE se reduce de la 3% la 2% din cifra de afaceri pentru companiile energetice.

De asemenea, se reduce comisionul de administrare de la Pilonul II de pensii de la 2,5% la 1% / 0,5% din bani vor merge la Casa de pensii și 0,5% la Fondul de pensii. Banii nu pot fi retrași decât atunci când se ajunge la vârsta de pensionare, chiar dacă cetățeanul renunță la Pilonul II de pensii.

După 5 ani de cotizare, se poate renunța la Pilonul II de pensii dar trebuie să optezi fie pentru Pilonul I, fie pentru Pilonul III. Dacă o persoană intră în câmpul muncii după aprobarea ordonanței, optează direct pentru Pilonul I sau III, relatează  Hotnews.ro.

Totodată, românii care își retrag banii de la pilonul II nu vor putea lua sumele cash, ci să cumpere titluri de stat sau actiuni, susțin surse din Coaliția de guvernare, care precizează că ordonanța prezentată de ministrul Finanțelor va suferi modificări înainte de a ajunge în Guvern. 

Contribuția la ANRE se reduce de la 3% la 2% din cifra de afaceri pentru companiile energetice.

Totodată, Guvernul preconizează că în buget vor intra 3 miliarde de lei din "taxa pe lăcomie", în 2019.

Ordonanța prezentată de ministrul Finanțelor va suferi modificări înainte de a ajunge în Guvern, o nouă ședință a Executivului urmând să aibă loc vineri.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO