1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Imobiliare

NEPI Rockcastle a vândut „obligațiuni verzi” de 500 de milioane de euro

NEPI Rockcastle a închis o emisiune de bonduri verzi cu o valoare de 500 de milioane de euro, pe 7 ani, nesecurizate, cu maturitatea pe 14 iulie 2027 și un cupon fix de 3,375%.

08 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Emisiunea de obligațiuni a strâns o serie de investitori instituționali europeni și a înregistrat un cerere ridicată, cu o suprasubscriere de peste 1,1 miliarde de euro.

NEPI Rockcastle a lansat un cadru de finanțare verde cu ajutorul căruia compania e decisă să finanțeze și să refinanțeze cu ajutorul obligașiunilor verzi proiecte existente sau viitoare care vor îmbunătăți performanța de mediu a proprietăților grupului și-i vor permite să-și atingă obiectivele de mediu. Cadrul definește crieriile de care țin de stabilirea a două tipuri de asset-uri. clădirile certificate verde și proiecte de eficiență energetică.

Investitorii cu venit fix sunt mai concentrați ca niciodată pe investiții în proiecte verzi, iar obligațiunile verzi pe care le-am oferit azi sunt un avantaj în programul nostru de a deveni cât mai sustenabili și cu o structură solidă de capital”, a spus Mirela Covasa, CFO al NEPI Rockcastle.

NEPI Rockcastle a anunțat recent că a semnat cu AFI Europe au încheiat un memorandum de înțelegere fără caracter obligatoriu („MOU”) în conformitate cu care, în anumite condiții, părțile pot încheia arbitrajul convocat în legătură cu tranzacția de 300 de milioane de euro pentru portofoliul de birouri al NEPI Rockcastle și pot intra într-o nou acord privind cedarea, pe baza prețurilor și a altor condiții ale tranzacției inițiale (așa cum a fost anunțat la 17 decembrie 2019).

Cele două companii au semnat pe 5 iulie memorandulul de înțelegere, iar negocierile dintre cele două părți se vor derula pe baza prețului și a altor termeni stabiliți inițial.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO