Nicolescu: În următoarele zile, săptămâni sau luni am putea asista la noi descoperiri de ţiţei sau gaze

Sutele de milioane de euro investite în ultimul timp ar putea genera în următoarele zile, săptămâni sau luni noi descoperiri de ţiţei sau gaze naturale, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, citat într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.
Economica.net - joi, 10 iul. 2014, 14:06
Nicolescu: În următoarele zile, săptămâni sau luni am putea asista la noi descoperiri de ţiţei sau gaze

Nicolescu a efectuat joi o vizită neanunţată la depozitul de gaze de la Urziceni al Romgaz, pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiţii de circa 25 milioane de euro, pentru creşterea capacităţii de stocare.

‘Am venit într-o vizită-surpriză pentru a vedea cum se lucrează la această investiţie, care trebuie finalizată rapid. Le-am spus constructorilor că pe 1 septembrie voi fi din nou aici. România trebuie să fie mai ambiţioasă în ceea ce priveşte creşterea performanţelor capacităţilor de stocare gaze’, a declarat Răzvan Nicolescu.

‘Sunt mulţumit de nivelul stocurilor pentru iarna 2014 – 2015, de faptul că suntem cu producţia la maximum (peste 30 milioane metri cubi pe zi). În plus, în contextul preocupărilor din ultima perioadă ale statului român de a încuraja explorarea şi exploatarea resurselor naturale, nu trebuie să fie nimeni surprins dacă sutele de milioane de euro investite în ultimul timp vor genera în următoarele zile, săptămâni sau luni rezultate, adică noi descoperiri de ţiţei sau gaze naturale’, a mai spus ministrul delegat pentru Energie.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Romgaz, lucrările la depozitul de la Urziceni vor fi finalizate la sfârşitul lunii august. Capacitatea totală actuală a depozitului de la Urziceni este de 250 milioane metri cubi (mc), în urma investiţiei urmând să crească la 360 milioane mc (un plus de circa 40%).

Depozitul operează, în prezent, cu un milion mc/zi la injecţie şi 2,5 milioane mc/zi la extracţie. În urma investiţiei realizate, depozitul va opera cu 2,5 milioane mc/zi la injecţie şi cu 4 milioane mc/zi la extracţie.

Potrivit comunicatului, în acest moment, cantitatea totală depozitată de gaze naturale este de 1,6 miliarde metri cubi de gaze naturale, în timp ce obligaţiile legale pentru anul în curs sunt de 1,7 miliarde de metri cubi.

Departamentul pentru Energie consideră că la sfârşitul perioadei de injecţie, România va avea în depozite peste două miliarde de metri cubi.

În prezent, producţia României se ridică la 30 milioane mc/zi, iar consumul ajunge la 20 milioane mc/zi. Cei mai mari consumatori de gaze din România sunt Interagro şi Azomureş, care acoperă 25% din total consum.

Te-ar mai putea interesa și
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 de tancuri K2, pentru care Polonia a semnat un contract de achiziţie cu......
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...