Noi licitaţii pentru mallul falimentar al lui Popoviciu din Oradea

Niciun doritor nu s-a arătat interesat de achiziţia mallului din Oradea, deţinut de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Mallul nu a fost cumpărat nici la a patra licitaţie, iar lichidatorul judiciar pregăteşte noi licitaţii luna viitoare, când preţul pentru mall va fi redus. 
Andrada Ghira - mar, 28 nov. 2017, 09:47
Noi licitaţii pentru mallul falimentar al lui Popoviciu din Oradea

Scos la licitaţie pentru a patra oară în 21 noiembrie, mallul Shopping City din Oradea nu a fost adjudecat de niciun investitor. Lichidatorul judiciar va organiza noi licitaţii luna viitoare, când preţul va fi redus. 

„La ultima licitaţie, bunurile nu au fost adjudecate. Urmează să organizăm două noi licitaţii în luna decembrie, cel mai probabil în datele de 5 şi 12, iar preţul de pornire va fi redus la circa 15 milioane de euro”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Sanda Năstase, asociat coordonator în cadrul Expert Insolvenţă SPRL. 

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a cumpărat în iunie 2010, prin firma Shopping Center Holding, Tiago Mall, la care irlandezii de la Mivan au început lucrările, dar nu au mai putut finaliza investiţia. În vara acestui an însă, mallul a intrat în faliment pentru a doua oară. 

Cel mai mare creditor este un fond din Polonia, care a preluat în urmă cu doi ani un portofoliu de credite neperformante de la UniCredit.

Iniţial, fondul ceruse înscrierea în tabelul creanţelor a unei datorii de 58 de milioane de euro, însă lichidatorul a acceptat în categoria creanţelor garantate doar suma de 20 de milioane de euro. Restul sumei este înscrisă în categoria creanţelor chirigrafare (nr. – care se achită după cele garantate şi bugetare).

Fosta Shopping Center Holding a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,14 milioane de euro şi a avut o pierdere netă de peste două milioane de euro, în timp ce datoriile se ridică la aproape 62 de milioane de euro.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul „Băneasa”. Acesta plecase din ţară, dar a fost reţinut la Londra, după care eliberat după plata unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline.  

Gabriel Popoviciu, 58 ani, are o avere de 340-360 de milioane de euro şi este pe locul opt în Top 300 cei mai bogaţi români editat de Revista Capital, ediţia 2016. 

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele sale facilităţi de export la nivel mondial, urmând să producă anual......
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...