1EUR=4.7538 RON | Bucureşti 11 º
INDICI BURSIERI
BET
7954,29
-0.0096
BETPlus
1187,17
-0.0093
BET-FI
35271,00
-0.012
BET-NG
678,95
-0.0069
BET-XT
726,80
-0.0098
ARAX
2.44
0,0000%
BIO
0.328
0,0000%
BRD
12.66
-1,2480%
BRK
0.0718
-2,1798%
BVB
22
0,0000%
DAFR
0.0158
0,0000%
EBS
155.25
0,0967%
FP
0.892
-0,3352%
OLT
0.067
-4,2857%
PRSN
0.0605
-1,6260%
SIF1
2.04
-3,3175%
SIF2
1.214
-0,9788%
SIF3
0.2505
0,0000%
SIF4
0.62
-1,2739%
SIF5
2.07
-1,4286%
SNP
0.36
-1,6393%
TEL
20.05
-2,6699%
TGN
330
-1,3453%
TLV
2.07
-2,1277%

Noua lege a pensiilor: cum se calculează punctajele la pensie - noutăţi şi clarificări

Vă prezentăm detaliat algoritmul pe baza căruia se vor stabili, respectiv recalcula pensiile, după intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, aflată acum în dezbatere publică. 

Comenteaza
pensionari

Ministerul Muncii a pus recent în dezbatere publică proiectul noii legi a pensiilor. Ulterior perioadei de dezbatere publică, proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare în comisiile de specialitate şi în plen. Legea se va aplica etapizat până în anul 2021, când va intra integral în vigoare.

ECONOMICA.NET vă spune, pe larg, care este algoritmul de stabilire a pensiei în proiectul noii legi a pensiilor. 

Cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referinţă. La determinarea cuantumului pensiei, fracţiunile de leu se întregesc la un leu în favoarea pensionarului.

Valoarea punctului de referinţă reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie şi nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislaţia anterioară, respectiv 25.
La data intrării în vigoare a noii legi a pensiilor, valoarea punctului de referinţă va fi de 75 lei.
Începând cu anul 2022, valoarea punctului de referinţă se majorează anual cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 septembrie a fiecărui an în care se face majorarea, şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

 • În cazul în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă, se păstrează ultima valoare a punctului de referinţă, se arată în proiectul noii legi a pensiilor.

Valorile punctului de pensie sunt următoarele:

 • la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;
 • la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;
 • la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei;

Numărul total de puncte realizate de asigurat se obţine prin însumarea punctajelor anuale ale acestuia.

Punctajul anual al asiguratului se determină prin împărţirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate într-un an calendaristic.

 • Pentru perioadele ulterioare intrării în vigoare a noii legi a pensiilor, punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului brut lunar realizat sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv.

În situaţia asiguraţilor care, în aceeaşi perioadă de timp, pe lângă veniturile de natura celor prevăzute de Codul fiscal, pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, dovedesc şi venituri asigurate în baza unui contract de asigurare facultativă, la determinarea punctajului lunar se iau în calcul veniturile cumulate asigurate din fiecare lună.

La calcularea punctajelor anuale şi a punctajului lunar se utilizează cinci zecimale.
În situaţia asiguratului care contribuie la un fond de pensii administrat privat, punctajul lunar stabilit în condiţiile noii legi a pensiilor se corectează cu raportul dintre cota de contribuţie de asigurări sociale datorată la sistemul public de pensii de către asigurat, prevăzută de Codul fiscal, din care s-a dedus cota de contribuţie aferentă fondului de pensii administrat privat şi cota de contribuţie prevăzută pentru persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale.

Pentru perioadele asimilate, la determinarea punctajului lunar al asiguratului se utilizează:

 • cuantumul brut al pensiei de invaliditate, în cazul beneficiarilor de pensie de invaliditate;
 • cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, în cazul în care persoana a beneficiat, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006, de indemnizaţii de asigurări sociale, sau dacă a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de accident de muncă şi boli profesionale.
 • punctajul lunar de 0,25 puncte pentru perioadele asimilate în care persoana s-a aflat într-una dintre situaţiile: 

- a urmat şi absolvit cu diplomă de licenţă, master sau doctor studii universitare, respectiv postuniversitare.

- a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;

- a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani.

În cazul persoanelor care se regăsesc, concomitent, în două sau mai multe dintre situaţiile considerate prin acest proiect de act normativ perioade asimilate la pensie şi prevăzute la articolul 14 alineatul (1), pe care îl găsiţi pe larg mai jos, se ia în considerare punctajul lunar cel mai avantajos, corespunzător uneia dintre perioadele asimilate stagiului de cotizare.

Articolul 14 alineatul (1): 

În sistemul public de pensii, perioadele asimilate reprezintă perioadele pentru care nu s-au datorat contribuții de asigurări sociale, în care asiguratul:

 • a beneficiat de pensie de invaliditate;
 • a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, ori a unui ciclu de studii universitare, cu condiţia absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz;
 • a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
 • a beneficiat, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006 de indemnizaţii de asigurări sociale;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de accident de muncă şi boli profesionale;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani;
 • are recunoscută vechime în muncă în baza prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările și completările ulterioare;
 • a realizat perioade necontributive care au constituit vechime în muncă în baza legislației în vigoare până la data de 1 aprile 2001.

În cazul persoanelor care se regăsesc în una dintre situaţiile prevăzute mai sus, la articolul 14 alineatul (1) şi care, în aceeaşi perioadă, au realizat stagii de cotizare ca urmare a încadrării într-o formă de asigurare obligatorie sau voluntară, la calculul punctajului lunar se ia în considerare venitul lunar asigurat.

Pentru stagiul potenţial, acordat persoanelor în drept să obţină o pensie de invaliditate, punctajul lunar este de:

 • 0,70 puncte pentru gradul I de invaliditate;
 • 0,55 puncte pentru gradul II de invaliditate;
 • 0,35 puncte pentru gradul III de invaliditate.

Pentru perioadele în care persoana a fost şomeră, la determinarea punctajului lunar se iau în considerare drepturile băneşti lunare acordate care au constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale.

Pentru perioadele în care persoana a beneficiat de plăţi compensatorii, pentru care s-a achitat contribuţia de asigurări sociale din bugetul asigurărilor pentru şomaj, la determinarea punctajului lunar se utilizează drepturile băneşti lunare acordate care au constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale.

Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupele I şi a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite sau condiţii speciale beneficiază de majorarea punctajelor lunare realizate în perioadele respective:

 • cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite, potrivit legii;
 • cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, potrivit legii.

Citeşte în Economica.net şi:

Noua lege a pensiilor: actele şi veniturile care se iau în calcul la stabilirea pensiei

Noua lege a pensiilor: tot ce trebuie să ştii despre pensionarea anticipată

Noua lege a pensiilor: ce se schimbă la pensia de invaliditate

Noua lege a pensiilor: Casa de Pensii va reţine lunar un comision de 0,5% din contribuţiile asiguraţilor la Pilonul II

Noua lege a pensiilor: procedura prin care dovedeşti că ai lucrat în condiţii speciale. Noutăţi pentru pensionarii din grupa I şi a II-a de muncă

Noua Lege a Pensiilor: valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.875 de lei în 2021

Noua lege a pensiilor: se menţine contractul de asigurare facultativă

Noua lege a pensiilor: cum se va calcula pensia minimă

Noua lege a pensiilor: apare indemnizaţia socială minimă

Cum arată noua lege a pensiilor

de ultima ora pe ECONOMICA.net
capital.ro
b365.ro
noobz.ro
Obiectiv.info
Comentariisau conectează-te prin Facebook
Notă: Poţi să adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezintă. Nu trebuie decât să te înregistrezi!
comentariu nou
07 mar 20:27
Răspunde | Votează email 0 email
Soyux56
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-clomifeno-sin-receta-de
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/quel-site-pour-acheter-adonix-150mg-achat-sildenafil-citrate
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/arava-leflunomide-20-mg-sur-le-net-bon-marche-commander-sans
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-generico-tamsulosina-sin-receta-en-l-nea-espa
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/order-generic-vasosure-130-mg-online-best-canadian-online
http://wu-world.com/profiles/blogs/naproxenum-natricum-naproxen-como-puedo-comprar-entrega-r-pida
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/puedo-comprar-generico-probenecida-500mg-sin-receta-buen-precio
http://answers.codelair.com/29574/tadalafilo-comprar-receta-urgente-estados-unidos-apcalis
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/levitra-et-dapoxetine-20-60mg-vrai-pas-cher-achat-sans-ordonnance
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/donde-a-la-orden-dapoxetina-30-mg-r-pido-el-salvador-comprar
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-commander-maxalt-rizatriptan-securise-comment
http://showmeanswer.com/index.php?qa=42597&qa_1=donde-comprar-receta-forma-segura-paraguay-comprar-internet
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-provera-medroxyprogesterone-acetate-10mg
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/singulair-10mg-en-ligne-bon-prix-commander-montelukast-10mg
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-carvedilol-con-seguridad
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-lamisil-250mg-sin-receta-urgente
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-noroxin-norfloxacin-400mg-en-internet
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/plavix-75-mg-como-comprar-mas-barato
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/buy-galantamine-4-mg-online-how-to-order-reminyl
07 mar 16:25
Răspunde | Votează email 0 email
Nibim31
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/pantoprazole-20-mg-sur-internet-pas-cher-achat-existe-t-il-du
http://lifestir.net/blogs/post/74810
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-viagra-soft-50-mg-gen-rico-entrega-r-pida-pela
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/recherch-achat-onco-carbide-avec-visa-amazon-medicament-onco
http://bricolocal.com/profiles/blogs/lisinopril-vrai-moins-cher-acheter-sans-ordonnance-site-sur-pour
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/nifedipina-10-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/361850
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-dimenhydrinate-50mg-urgente-chile
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/order-lisitril-comp-5-mg-on-sale-where-can-i-order-lisinopril-no
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/84/14565/quetiapina-25mg-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-puerto-rico
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-fenofibrato-sin-receta-ahora-puerto-rico
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/alsigra-comprar-pago-visa-chile
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/cheap-elebra-150-mg-order-online-cheapest-elebra-drug
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/esidrex-en-ligne-acheter-rapide-hydrochlorothiazide-vente-libre
07 mar 14:19
Răspunde | Votează email 0 email
Uqeja94
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-novosil-50-mg-con http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-furosemida-100-mg-env-o-libre http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-plan-b-1-5-mg-can-i-order-levonorgestrel-free http://bricolocal.com/profiles/blogs/tenormin-order-online-where-can-i-order-atenolol-quick-shipping http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/cialis-soft-onde-comprar-gen-rico-menor-pre-o-brasil http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/olanzapine-pamoate-olanzapine-7-5-mg-puedo-comprar-env-o-gratis http://www.facecool.com/profiles/blogs/nimotop-nimodipine-30mg-puedo-comprar-sin-receta-r-pido http://korsika.ning.com/profiles/blogs/achat-express-cyclophosphamide-50-mg-bon-marche-mastercard http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/enthusia-150mg-como-comprar-ahora-sildenafil-citrate-50-mg http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-bromocriptine-sin-receta-fiable http://bioimagingcore.be/q2a/55398/bromocriptina-comprar-prescri%C3%A7%C3%A3o-internet-preco-parlodel http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/buy-uniphyl-cr-400-mg-safely-how-can-i-buy-theophylline-free http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/metformina-glibenclamida-glucovance-400-2-5-mg-comprar-envio http://korsika.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-valparin-valproic-acid-al-mejor-precio http://answers.codelair.com/32004/farmacia-online-comprar-generico-tetracycline-segura-uruguay http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sedural-phenazopyridine-200-mg-con http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-tenormin-25-mg-atenolol-100-forum-ou-acheter http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/comprar-tretinoina-de-confianza-on-line-comprimido-tretinoina http://movsam.ning.com/profiles/blogs/minociclina-minomycin-comprar-gen-rico-urgente-como-comprar http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/buy-levothyroxine-0-025mg-
07 mar 12:19
Răspunde | Votează email 0 email
Pizub24
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/topiramate-o-en-commander-bon-prix-topamax-topamax-en-pharmacie http://whazzup-u.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-arava-pela-net-brasil http://www.libertyxchange.com/blogs/post/93145 http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/comprar-ciproeptadina-envio-rapido-na-internet-no-brasil http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-omatan-500-mg-sin-receta http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/naprosyn-naproxen-500-mg-o-acheter-ordonnance-en-ligne-naprosyn http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/recherch-achat-sustiva-600-mg-rapide-acheter-du-efavirenz-bitcoin http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/order-selegiline-5-mg-online-buy-selegiline-dublin-ireland http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/cefpodoxime-200mg-order-online-retail-cost-cefpodoxime http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-strattera-gen-rico-forma-segura-na http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/cleocin-clindamycin-pharmacie-acheter-en-ligne-site-fiable-prix http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-doxiciclina-doxycycline-envio-48-horas-pre-o-do http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/hydrea-500-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-con-garantia-chile http://brooklynne.net/profiles/blogs/o-commander-du-diflucan-fluconazole-150mg-en-ligne-bon-marche http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-cefixima-200mg-sin-receta-r-pido http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-carbamazepina-tegretol-gen-rico-envio http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/commander-vrai-en-ligne-evista-raloxifene-60-medicament-achat http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/duralis-comprar-sin-receta-env-o-gratis-estados-unidos http://www.facecool.com/profiles/blogs/achat-rapide-prazosine-moins-cher-site-fiable-vente-minipress-en http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/bromocriptina-co
07 mar 07:50
Răspunde | Votează email 0 email
Hacex59
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/filda-40mg-buy-cheap-mail-order-drugs-filda http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-loperamida-sin-receta-urgente-paraguay http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/order-ethinylestradiol-norgestrel-0-3mg-no-prescription-can-i-buy http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/368802 http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-dapoxetina-y-pagar-con http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-trazodone-desyrel-en-luxembourg-prix http://wu-world.com/profiles/blogs/discount-ropinirole-0-25-mg-buy-online-can-i-buy-requip-no-need http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/doxazosina-comprar-en-farmacia-online-con-entrega-r-pida http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/ranitidina-zantac-300mg-onde-comprar-gen-rico-r-pido-on-line http://www.facecool.com/profiles/blogs/low-price-ivermectin-3mg-order-online-how-to-order-stromectol http://www.prds66.fr/profiles/blogs/montelukast-buy-cheap-where-can-i-order-singulair-without-script http://foodtube.net/profiles/blogs/temovate-buy-no-prescription-how-can-i-purchase-clobetasol-quick http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-salmeterol-0-025mg-sin-receta-urgente http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-desogestrel-etinilestradiol-mircette-r http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/order-indapamide-indapamide-buy-switzerland http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-isosorbide-dinitrate-10-mg-de-calidad-reino-de http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-duloxetina-con-garantia http://foodtube.net/profiles/blogs/valaciclovir-1000mg-comprar-sin-receta-r-pido-usa http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tadgo-20mg-de-forma-segura-internet http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/buy-montelukast-5mg-cheap-can-i-purchase-singulair-safely-online http://aug
07 mar 05:56
Răspunde | Votează email 0 email
Iyoti76
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=74413&qa_1=comprar-nifedipina-procardia-gen%C3%A9rico-receita-medica-brasil
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/order-anastrozole-without-rx-how-to-purchase-arimidex-in-verified
http://www.facecool.com/profiles/blogs/lotrisone-10-mg-comprar-buen-precio-estado-plurinacional-de
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/plan-b-buy-cheap-where-to-purchase-levonorgestrel-guaranteed
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/comprar-primidona-de-confianza-pela-net-brasil
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-fosalan-alendronate-5-mg-internet-brasil
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/sulfassalazina-azulfidine-500mg-como-posso-comprar-gen-rico
https://www.mysocialpeople.com/blogs/2147/13349/meloset-3-mg-como-comprar-sin-receta-en-internet-melatonin-gen
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-didrogesterona-duphaston-10-mg-gen-rico
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-acifur-acyclovir-gen-rico-de-confianza
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-dexamethason-ou-acheter-du-dexamethason-en
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=70143&qa_1=bon-site-achat-sburol-buspirone-forum-achat-sburol-en-ligne
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-pioglitazona-de-forma-segura
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/buy-selegiline-5mg-without-prescription-find-excellent-quality
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/ciclofosfamida-50mg-comprar-sin-receta-con-seguridad-chile
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-erythromycine-500mg-bas-prix-sans-ordonnance-prix-du
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/depakote-250-mg-comprar-al-mejor-precio-espa-a
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-spedra-avanafil-gen-rico-via-internet
http://cdloga78.ning.com/pr
07 mar 04:04
Răspunde | Votează email 0 email
Uceju81
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tofranil-50-mg-sin-receta-entrega-r
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-rizatriptan-online-brasil-preco
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/ondansetron-8-mg-comprar-sin-receta-online-espa-a
https://www.olliesmusic.com/blog/31224/farmacia-online-donde-comprar-buspirona-de-forma-segura-panamГЎ-comprar-busp/
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-decadron-0-5-mg-sin-receta
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/enalapril-achat-securise-acheter-enalapril-en-pharmacie-forum
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/lamivudina-100-mg-comprar-en-farmacia-online-confirmaci-n-r-pida
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/comprar-thorazine-100mg-entrega-r-pida-guatemala
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/prontopyrin-moins-cher-sur-internet-avis-acheter-aspirin-caffeine
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-gen-rico-de-maxolon-metoclopramide-10-mg
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/low-price-voltaren-100-mg-order-online-voltaren-generico-acquisto
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/site-achat-cyclophosphamide-commande-de-cyclophosphamide-en
07 mar 02:17
Răspunde | Votează email 0 email
Uyuda97
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-minipress-1mg-sin-receta-de-calidad-m-xico http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-furazolidona-fiable-espa-a http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/chloroquine-500-mg-en-ligne-bas-prix-achat-site-fiable http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/order-ribatab-100mg-online-order-ribatab-secure http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-mellaril-thioridazine-50mg-sin-receta-y-pagar http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/diaminodiphenyl-sulfone-donde-comprar-sin-receta-online-andorra http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=26713&qa_1=onde-comprar-levotiroxina-gen%C3%A9rico-envio-rapido-brasil http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/achat-express-metaxalone-metaxalone-skelaxin-commander http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-donaton-de-confianza-estados-unidos-donaton-60 http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/buy-trazodone-25mg-safely-how-to-buy-desyrel-quick-shipping http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-nimodipino-30-mg-sin http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-mefenamic-acid-con http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-antivert-sin-receta-con
06 mar 22:40
Răspunde | Votează email 0 email
Gudip50
http://bioimagingcore.be/q2a/53402/farmacia-generico-kemadrin-procyclidine-mastercard-rep%C3%BAblica
http://vaal-online.co.za/blogs/post/29653
http://www.libertyxchange.com/blogs/post/91407
http://ggwadvice.com//index.php?qa=63758&qa_1=pritacort-comprar-line-pre%26%23231-pritacort-farmacia-nissei
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=28863&qa_1=comprar-ursodeoxicolico-r%C3%A1pido-comprar-actigall-solucion
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/hippigra-sildenafil-citrate-como-comprar-gen-rico-envio-48h-on
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-symmetrel-sin-receta-buen
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-revia-50mg-sin-receta-por-internet-m-xico
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/proventil-albuterol-0-1mg-bas-prix-sur-le-net-site-fiable-vente
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-lamivudina-zidovudina-entrega-r
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-mizapin-15mg-sin-receta
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/kamagra-soft-100-mg-onde-comprar-sem-receita-internet-sildenafil
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/avas-achat-commander-du-vrai-avas
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-do-vioses-130-mg-e-quanto-custa-pela-net
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/buy-sinemet-10mg-no-rx-where-to-order-carbidopa-levodopa-in
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/clorpromazina-100-mg-comprar-sin-receta-con-garantia-paraguay
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-felodipina-gen-rico-de-forma-segura-pela
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/purchase-generic-acyclovir-400mg-is-it-safe-to-buy-acyclovir
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/order-duloxetine-20mg-safely-generic-duloxetine-available-in
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/
06 mar 20:46
Răspunde | Votează email 0 email
Ozehi65
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/order-cyvel-10mg-how-to-order-cyvel-with-no-prescription-cheap
http://destinosexotico.com/blogs/post/63645
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-fexodane-gen-rico-sem-prescri-o-brasil
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/low-price-ofloxacin-100mg-buy-online-ofloxacin-100mg-price-in
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/finax-en-ligne-acheter-site-fiable-pilule-finax
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/dapoxetina-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-el-salvador
http://clan.hupshup.com/blogs/post/17794
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/albendazol-puedo-comprar-ahora-espa-a
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/orlistate-orlistat-60mg-comprar-n-o-precisa-receita-m-dica-no
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/order-disilden-safely-disilden-2019-coupon-card
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-ciprofloxacino-sin-receta
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/doxycycline-comprar-gen-rico-de-confianza-rep-blica-federativa-do
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/digoxin-order-online-how-can-i-order-lanoxin-safely-online
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
Fii primul care afla
cele mai importante stiri!
Aboneaza-te la newsletter-ul
ECONOMICA.NET!
Business la minut
Ultimele joburi adaugate
Abonare Newsletter »
Cele mai citite ştiri
 • 3h
 • 24h
 • 7z
 • 31z
Siteul ECONOMICA foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X