Nouă state au înregistrat o creştere uriaşă în interesul pentru criptomonede în primul trimestru. Situaţia din România

Coinmarketcap a prezentat un top cu ţările cu cea mai mare creștere a numărului de utilizatori de criptomonede. Datele au aratat că ţările cu cea mai mare creștere a utilizatorilor tineri de criptomonede în primul trimestru includ India, Pakistan, Columbia, Canada și Nigeria. În schimb, statele cu cea mai mare creștere a numărului de utilizatori femei includ Grecia și România.
Economica.net - joi, 13 aug. 2020, 18:22
Nouă state au înregistrat o creştere uriaşă în interesul pentru criptomonede în primul trimestru. Situaţia din România

Coinmarketcap a explicat că datele analizate provin din „datele de capitalizare a pieței proprii și din perspectivele utilizatorilor din baza noastră masivă de utilizatori”.

Potrivit sursei citate, primele trei luni ale anului a fost o perioadă agitată pentru participanții la industria monedelor digitale. Începutul anului a înregistrat o cerere puternică pentru criptomonede, Bitcoin atingând un maxim de 10.500 de dolari, iar plafonul total al pieței a atins 305 miliarde de dolari în februarie.

Cu toate acestea, deoarece numărul de cazuri COVID-19 a crescut și s-a răspândit în întreaga lume, ceea ce a făcut Organizația Mondială a Sănătății să clasifice virusul ca o pandemie globală, toate piețele – inclusiv paradisurile tradiționale sigure ca aurul – au scăzut înainte de a continua să se recupereze în următoarele. zile.

Mai exact, Coinmarketcap a numit nouă țări cu cea mai mare creștere a utilizatorilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani în primul trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Top 3 țări cu cel puțin 80% creștere a utilizatorilor este condus de Nigeria, care a înregistrat o creștere de 210,6%, urmată de Australia (158,07%) și Spania (120,71%). Alte țări de top au fost Canada (112,45%), Mexic (97,33%), Marea Britanie (91,48%), Columbia (85,07%), India (83,07%) și Pakistan (81,79%).

În acelaşi timp, compania a constatat o creștere cu 41% a numărului de utilizatori cu vârsta mai mare de 65 de ani.

În topul statelor cu cele mai multe interogări ale site-ul Coinmarketcap, SUA conduce, urmată de Germania, Marea Britanie şi Rusia. România se află pe locul 23, după Austria şi înaintea Chinei.

Compania spune că a remarcat a fost o scădere drastică, de 11 poziţii, a traficului de utilizatori din China, moment care a coincis cu începutul pandemiei globale COVID-19.

Creștere de 43% a utilizatorilor de sex feminin

Numărul utilizatorilor de sex feminin a crescut, de asemenea, substanțial în primul trimestru, a dezvăluit Coinmarketcap. „Deși am observat în mod constant un număr tot mai mare de utilizatori de sex feminin, acest segment a înregistrat o creștere deosebit de puternică de 43,24% față de trimestrul precedent”.

Pe acest segment, America și Europa au înregistrat o creştere a utilizatorilor peste 50%.

Compania a numit, de asemenea, alte nouă țări cu cea mai mare creștere a numărului de femei consumatoare de criptomonede în primul trimestru față de cea precedentă. Grecia s-a situat pe primul loc, cu un avans de 163,67%, urmată de România (145,09%), Argentina (98,23%), Portugalia (89,95%), Indonezia (88,92%), Ucraina (86,68%), Cehia (85,6%), Columbia ( 82,03%) și Venezuela (80,23%).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...