Nuclearelectrica aşteaptă până pe 21 mai oferte de la brokeri pentru intermedierea listării

Producătorul de energie Nuclearelectrica aşteaptă până pe 21 mai oferte de la brokerii interesaţi să intermedieze listarea producătorului de electricitate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), printr-o ofertă publică primară care prevede vânzarea unui pachet de 10% din acţiuni.
Economica.net - joi, 12 apr. 2012, 06:43
Nuclearelectrica aşteaptă până pe 21 mai oferte de la brokeri pentru intermedierea listării

Ofertele pot fi depuse până pe 21 mai, ora 10:00, la sediul Nuclearelectrica, urmând ca o oră mai târziu acestea să fie deschise, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Caietul de sarcini costă 8.000 de euro, plus TVA.

Participanţii la licitaţie trebuie să depună o garanţie de 25.000 de euro sau echivalentul în lei sau dolari.

Ofertele depuse vor avea o valabilitate de patru luni de la data deschiderii.

Şeful OPSPI, Florin Laurenţiu Vlădan, spunea la finalul lunii februarie că oferta Nuclearelectrica are ca termen de finalizare luna octombrie.

Lansarea ofertei a fost avizată de Guvern la mijlocul lunii ianuarie, odată cu avizarea ofertei prin care statul vrea să vândă 10% din acţiunile Hidroelectrica.

Acţiunile care vor fi vândute vor fi emise în cadrul unei majorări de capital social cu 11,07%, iar statul va renunţa la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor să intre în acţionariat.
Fondul Proprietatea are în prezent 9,72% din acţiuni îşi va putea menţine participaţia dacă va subscrie 1,077% din titlurile care vor fi emise.

Nuclearelectrica are un capital social de 2,536 miliarde lei, iar valoarea nominală a unei acţiuni este de 10 lei. Statul deține prin Ministerul Economiei 90,27% din acţiunile companiei.

Nuclearelectrica produce, prin cele două reactoare de la Cernavodă, aproximativ 20% din energia electrică la nivel naţional.

Afaceile companiei au crescut anul trecut cu aproape 5%, la 1,588 miliarde lei, iar profitul net a urcat de cinci ori, la 80 milioane lei, potrivit datelor preliminare.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să vândă acţiuni reprezentând câte 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cel puţin 10% din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participaţie de 20% din CFR Marfă şi până la 20% din Tarom.

Oferta Transelectrica s-a încheiat cu succes la finalul lunii martie, iar intermediarii pentru ofertele Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica şi Tarom au fost deja selectaţi.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat vineri că Guvernul va rediscuta cu FMI lista companiilor de stat care vor fi privatizare şi listate la bursă, iar ordinea în care aceste societăţi vor fi vândute va depinde de propunerile intermediarilor.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului unu din 2024
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului ...
Numărul total al investitorilor raportaţi de participanţii la Fondul de Compensare a Investitorilor la sfârşitul trimestrului I al anului 2024 era de 191.743, în creştere faţă de sfârşitul......
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm în lunile mai şi iunie
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm ...
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi că în luna aprilie nu a fost plătită factura curentă la Termoenergetica, ...
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la ...
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...