Numărul autorizaţiilor de construcţie a crescut cu 3,8% în primele cinci luni – INS

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 3,8% în primele cinci luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2015, ajungând la 14.724, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - mie, 29 iun. 2016, 08:34
Numărul autorizaţiilor de construcţie a crescut cu 3,8% în primele cinci luni - INS

Creşteri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Vest (+231 autorizaţii), Nord-Vest (+190), Nord-Est (+84), Centru (+72), Sud-Vest Oltenia (+53) şi Sud-Muntenia (+22).

Scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale au fost consemnate în Bucureşti-Ilfov (-92 autorizaţii) şi regiunea Sud-Est (-21).

În luna mai 2016 s-au eliberat 3.707 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 59,5% pentru zona rurală.

Comparativ cu luna aprilie 2016, distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (-86 autorizaţii), Nord-Est (-72), Sud-Muntenia (-34) şi Vest (-24).

Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+140 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (+21), Centru (+19) şi Sud-Est (+3).

În luna mai 2016, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+53 autorizaţii), creştere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+70 autorizaţii), Nord-Vest (+61), Vest (+59) şi Centru (+39).

Scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-95 autorizaţii), Sud-Muntenia (-53), Sud-Est (-17) şi Sud-Vest Oltenia (-11).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
OPPO preia un rol de conducere în Connectivity Standards Alliance
OPPO preia un rol de conducere în Connectivity Standards Alliance
OPPO și Alianța pentru Standardele de Conectivitate, au anunțat astăzi alăturarea cu efect imediat a companiei OPPO ...
Emailuri false în numele ANAF. Instituţia avertizează contribuabilii să nu deschidă emailurile provenite de la info@anaf.ro
Emailuri false în numele ANAF. Instituţia avertizează contribuabilii să nu deschidă emailurile provenite de la [email protected]
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, ...
OECD: Costurile cu pensiile şi sănătatea le vor depăşi pe cele generate de datoriile acumulate în pandemie
OECD: Costurile cu pensiile şi sănătatea le vor depăşi pe cele generate de datoriile acumulate în pandemie
Pandemia de Covid-19 a majorat nivelul datoriei publice însă aceste costuri vor fi depăşite cu mult de dificultăţile ...