Numărul românilor care au un cont de Facebook a ajuns la 8,8 milioane, la finele lunii septembrie

Numărul conturilor de Facebook înregistrate de către utilizatorii din România a ajuns la 8,8 milioane, la sfârşitul lunii septembrie, în creştere cu aproape 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, relevă datele Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua de socializare.
Economica.net - Dum, 02 oct. 2016, 07:58
Numărul românilor care au un cont de Facebook a ajuns la 8,8 milioane, la finele lunii septembrie

Comparativ cu începutul anului 2016, cifra consemnată la 30 septembrie este cu 4,76% mai mare, notează sursa citată.

Potrivit statisticii, în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, numărul paginilor româneşti de Facebook a crescut cu 27,06%, de la 29.618 până la 37.635. De asemenea, în acelaşi interval, au fost create şi indexate 8.017 pagini, adică 21,3% din totalul paginilor de Facebook din România.

Din totalul celor 8,8 milioane de conturi ale utilizatorilor români de Facebook, peste 8,651 milioane şi-au setat oraşul (98,3%).

În funcţie de zone, datele Facebrands.ro arată că toate cele 9 regiuni istorice au înregistrat, în ultimele două luni, o creştere între 1 şi 5% a numărului de conturi de Facebook ale utilizatorilor care au declarat că locuiesc în acestea. Cele mai mari creşteri s-au consemnat în regiunile Bucovina (+4,66%) şi Maramureş (+4,91%).

Oraşul cu cei mai mulţi utilizatori ai reţelei Facebook în România este, în continuare, Bucureşti, unde erau înregistrate, la finalul lunii septembrie, 1.726.110 conturi (20,54% din total), în creştere cu 4% comparativ cu luna anterioară. Pe locurile următoare se clasează: Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanţa, cu peste 200.000 de conturi Facebook.

Conform evoluţiei numărului de conturi deţinute de către utilizatorii români de Facebook, în ultimii 5 ani, dacă în ianuarie 2011 erau 2,405 milioane de conturi, în ianuarie 2016 cuantumul a ajuns la 8,3 milioane.

Facebrands.ro este site-ul care monitorizează paginile create pe Facebook de persoane şi instituţii (companii, ONG-uri etc.) şi arată creşterea numărului de fani al acestora pe zile şi săptămâni, împreună cu alte pagini din aceeaşi categorie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...