Numărul utilizatorilor de Internet mobil va creşte cu 2,6 miliarde, în următorii şase ani – studiu

Numărul de utilizatori de Internet mobil în bandă largă va creşte, în următorii şase ani, cu 2,6 de miliarde, echivalentul adăugării a unui milion de utilizatori noi în fiecare zi.
Economica.net - mar, 27 iun. 2017, 12:29
Numărul utilizatorilor de Internet mobil va creşte cu 2,6 miliarde, în următorii şase ani  - studiu

Conform unui comunicat, până în 2022 traficul de date generat de smartphone-uri va creşte de nouă ori, ajungând la 66 Exabiţi pe lună, iar LTE (4G) va fi tehnologia de acces dominantă în 2018.

De asemenea, traficul de date înregistrat în reţelele mobile a crescut cu 70% în primul trimestru al anului 2016 şi sfârşitul primului trimestru din 2017.

‘Conform celui mai recent studiu Mobility Report al său, Ericsson anticipează o dezvoltare rapidă şi continuă a conectivităţii mobile, pe măsură ce traficul mobil de date la nivel global va creşte, până în 2022, de opt ori faţă de nivelul actual. Pentru a avea un termen de comparaţie, acest trafic este echivalent cu: Întreaga populaţie a Spaniei urmărind conţinut video HD live, 24 de ore pe zi, timp de o lună; Un singur utilizator vizionând conţinut video HD live, constant, timp de 3,55 milioane de ani; 31 de miliarde de ore de streaming de conţinut video HD live; În următorii şase ani, reţelele mobile în bandă largă vor câştiga aproape 2,6 miliarde de noi utilizatori- suficient pentru a umple, de 20 de ori pe zi, un stadion european de fotbal (cu o capacitate de 50.000 persoane)’, menţionează comunicatul.

O mare parte din traficul generat se datorează utilizării tot mai frecvente a smartphone-urilor şi accesului crescut la servicii de Internet mobile. Mai exact, conform analizei, până la finalul anului 2022, traficul mobil de date generat de smartphone-uri va creşte de nouă ori, ajungând la 66 de ExaBiţi pe lună.

‘Pentru realizarea Ericsson Mobility Report am efectuat măsurători în sute de reţele mobile, măsurători ce au arătat foarte clar creşterea extraordinară din industrie.Numărul de abonamente 4G creşte mai rapid ca niciodată, ritmul de adopţie al standardului Voice over LTE este din ce în ce mai rapid, în timp ce traficul mobil creşte cu o viteză nemaivăzută din 2013 încoace’, a spus Niklas Heuveldop, Chief Strategy Officer and Head of Technology and Emerging Business, Ericsson.

Acesta a mai spus că până în anul 2022 numărul total de abonamente 5G va ajunge la peste jumătate de miliard, acoperind 15% din populaţia lumii.

‘Sunt foarte încântat să văd primii paşi majori în ceea ce priveşte progresul şi evoluţia reţelelor, inclusiv aprobarea noilor specificaţii de radio 5G (NR), care vor face posibile primele implementări 5G. Potrivit estimărilor noastre, credem că, până în 2022, numărul total de abonamente 5G va ajunge la peste o jumătate de miliard, acoperind 15% din populaţia lumii’, a precizat el.

Studiul mai menţionează că în 2018 LTE (4G) va ‘detrona’ GSM, pentru a deveni tehnologia cu cel mai mare număr de abonaţi.

‘În 2018, LTE (4G) va detrona GSM pentru a deveni tehnologia de acces cu cel mai mare număr de abonaţi. Viteza cu care această tehnologie a fost implementată şi îmbrăţişată de utilizatori este fără precedent. A durat doar cinci ani pentru ca LTE să ajungă la 2,5 miliarde de utilizatori , comparativ cu opt ani pentru WCDMA/HSPA sau 3G. Mai mult, doar în primul trimestru al acestui an, au apărut 250 de milioane de abonamente LTE noi. Dacă adopţia LTE a fost o urmare firească a dorinţei utilizatorilor de a avea reţele mai rapide şi o experienţă de navigare mai bună, dezvoltarea 5G va avea la bază nevoia de îmbunătăţire a capabilităţilor broadband-ului mobil, dar şi potenţialul de a găsi soluţii noi de eficientizare şi automatizare. 5G va fi acea reţea unică ce va putea susţine multiple cazuri de utilizare. Până în 2022, Ericsson estimează mai mult de jumătate de milion de abonamente 5G active, fără a include aici numărul conexiunilor IoT. 5G este aşteptat să acopere aproximativ 15% din populaţia planetei în acelaşi interval de timp.’, mai spune studiul.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CE solicită unui număr de opt state membre, printre care și România, să implementeze corect directiva europeană pentru combaterea fraudelor
CE solicită unui număr de opt state membre, printre care și România, să implementeze corect directiva europeană pentru ...
Comisia a decis să iniţieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Croaţiei, Finlandei, Greciei, ...
Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB
Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB
Cel de-al treilea an al planului de creştere a Chimcomplex Borzeşti 2018 - 2021, axat pe consolidarea creşterii, performanţei ...
Germania impune restricții severe împotriva persoanelor nevaccinate
Germania impune restricții severe împotriva persoanelor nevaccinate
Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, impunându-le o cvasi-izolare, ...