NY Times, acuzat de miliardarul Musk că a prezentat date eronate privind test drive-ul Tesla Model S

Miliardarul Elon Musk, fondatorul producătorului de automobile electrice Tesla Motors, susţine că rezultatele testului de autonomie realizat de New York Times cu sedanul Model S sunt false, deoarece reporterul nu a prezentat toate detaliile test drive-ului, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 12 feb. 2013, 09:32
NY Times, acuzat de miliardarul Musk că a prezentat date eronate privind test drive-ul Tesla Model S

„Articolul NYTimes privind autonomia Tesla în condiţii de frig este fals. Jurnalul de bord al autovehiculului arată adevărul, respectiv că reporterul nu a încărcat de fapt bateriile la maximum şi că a făcut un ocol mare de la traseu”, scrie Musk într-o postare pe Twitter.

New York Times a publicat pe 8 februarie un articol realizat de reporterul John M. Broder care arată că un automobil Tesla Model S testat de acesta nu s-a încadrat în specificaţiile tehnice privind autonomia în condiţii ideale, la temperaturi de până la -12 grade, care ar fi trebuit să parcurgă 300 de mile (483 kilometri) cu o singură încărcare a acumulatorilor.

Purtătorul de cuvânt al New York Times Eileen Murphy a declarat pentru Bloomberg că Broder a urmat instrucţiunile primite în timpul mai multor conversaţii cu personalul Tesla.

Ea a adăugat că articolul s-a referit exclusiv la fapte, descriind în detaliu test drive-ul aşa cum a avut loc.

„Orice sugestie că relatarea ar fi «falsă» este, desigur, categoric neadevărată”, a adăugat reprezentantul publicaţiei americane.

Musk a precizat pe Twitter că toate modelele Tesla oferite presei spre testare au jurnale de bord automatizate, care înregitrează în detaliu călătoriile efectuate de reporteri.

Miliardarul a precizat că compania pregăteşte un blog unde va prezenta în detaliu „ce s-a întâmplat de fapt” în timpul testului efectuat de reporterul New York Times.

Broder a făcut trei greşeli în timpul test drive-ului, respectiv nu a încărcat la maximum acumulatorii, a condus prin Manhattan la ora de vârf şi a depăşit limita legală de viteză, a declarat Musk pentru Bloomberg.

„Nu poţi face asta, indiferent dacă maşina este pe benzină sau electrică, şi să te aştepţi să atingi autonomia maximă”, a afirmat fondatorul Tesla.

Nu este prima dată când Musk a criticat o recenzie apărută în presă în privinţa datelor despre autonomia unui automobil electric Tesla.

Primul model Tesla, denumit Roadster, a primit o recenzie nefavorabilă din partea realizatorilor emisiunii BBC Top Gear în 2008, miliardarul invocând şi atunci jurnalul de bord pentru a contrazice concluziile jurnaliştilor.

Tesla a dat în judecată Top Gear în 2011, acuzând realizatorii de calomnie şi fals cu intenţie. Compania susţine că Top Gear ar fi înscenat o secvenţă în care Roadster-ul pare că rămâne fără energie. Tribunalele britanice au respins acţiunile Tesla în octombrie 2011 şi februarie 2012, potrivit informaţiilor apărute atunci în ziarele Telegraph şi Guardian.

Musk a precizat că nu obişnuieşte să atace recenziile nefavorabile.

„Dacă am fost nedreptăţiţi şi faptele sunt de partea noastră, cred că ar trebui să ne apărăm. Nu este ca şi cum aş face asta tot timpul – au fost scrise mii de articole şi am avut obiecţii numai faţă de câteva”, a spus el.

Tesla Model S porneşte de la 52.400 dolari cu cea mai mică baterie disponibilă, de 40 kWh, respectiv 72.400 dolari cu cel mai mare acumulator, de 85 kWh. Modelul de top Model S Performance, echipat de asemenea cu bateria de 85 kWh, dar orientat spre un stil de condus mai sportiv, porneşte de la 87.400 de dolari, potrivit site-ului Tesla. Autonomia maximă în condiţii ideale de 300 de mile (483 kilometri) este specificată pentru modelele cu baterii de 85 kWh.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...