1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Companii

O divizie a Alpha Bank începe anul viitor construcţia mallului din Timişoara

Alpha Group Investments Ltd (AGI), un instrument de investiţii al Alpha Bank, a primit autorizaţia de construcţie pentru centrul comercial pe care îl dezvoltă la Timişoara.

10 dec, 2015 | | ECONOMICA.net

Lucrările de construcţie la noul mall - Timişoara Centrum, vor fi demarate în primăvara anului viitor, iar inaugurarea este programată pentru sfârşitul lui 2017. 

"Calendarul proiectului este aliniat cu planurile iniţiale, iar obţinerea autorizaţiei de construcţie resprezintă un pas important în desfăşurarea întregului proces", spune Ali Ergun Ergen, omul de afaceri care se află la conducerea proiectului şi care este co-investitor alături de Alpga Group Investments, vehicol de investiţii afiliat Alpha Bank. 

Investiţia în noul mall din Timişoara se ridică la 90 de milioane de euro şi va avea o suprafaţă comercială de 70.000 de mp, dar şi o clădire de birouri de 10.000 de mp. 

Alpha Group Investments Ltd. este un instrument de investiţii al Alpha Bank, care deţine proprietăţi imobiliare şi hoteliere în Europa de Sud-Est. AGI urmăreşte să aducă un plus valoarea bunurilor imobiliare aflate în portofoliul Alpha Bank Group, gestionând aceste active prin intermediul subsidiarelor. 

Tot în 2017 ar urma să fie finalizat şi Timişoara Plaza, mallul construit de Plaza Centers, pentru care compania are finanţare şi autorizaţie de construcţie. Mallul va avea 120 de magazine, un hipermarket, un centru de divertisment şi o zonă cu restaurante.

Până în 2017 însă, timişorenii vor avea un nou mall, Shopping City Timişoara, dezvoltat de sud-africanii de la NEPI, care investesc 80 de milioane de euro în acest proiect. 

Înainte de criză, în Timişoara au fost anunţate mai multe proiecte de retail, însă din cauza crizei, acestea nu s-au mai realizat, singurul mall modern din oraş fiind Iulius Mall. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO