O nouă cerere de strămutare a dosarului ICA. Termenul se judecă pe 5 septembrie

Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a depus miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), în care solicită mutarea acestui dosar de la Curtea de Apel Bucureşti la altă instanţă din ţară.
Economica.net - mie, 16 iul. 2014, 10:10
O nouă cerere de strămutare a dosarului ICA. Termenul se judecă pe 5 septembrie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru data de 5 septembrie termenul când va judeca cererea fostului ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), în care solicită mutarea acestui dosar de la Curtea de Apel Bucureşti la altă instanţă din ţară.

Este cea de-a doua cerere de acest fel depusă la ÎCCJ, după ce Dan Voiculescu a încercat fără succes să obţină mutarea dosarului ICA.

Ca şi în primul caz, Sorin Pantiş reclamă presiunea mediatică asupra acestui dosar şi lipsa de imparţialitate a judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

Este posibil ca avocatul lui Sorin Pantiş să solicite instanţei supreme ca termenul să fie pus mai devreme, având în vedere că dosarul ICA se judecă la Curtea de Apel Bucureşti pe 4 august.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, iar Sorin Pantiş a primit şase ani închisoare cu executare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19
INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19
Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, joi, definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul ...
BNR prognozează că inflația va crește gradual în următoarele luni
BNR prognozează că inflația va crește gradual în următoarele luni
Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil gradual în următoarele luni, depăşind astfel valorile uşor descrescătoare ...
Rombat a realizat în 2021 un record de baterii vândute  și un record de baterii reciclate
Rombat a realizat în 2021 un record de baterii vândute și un record de baterii reciclate
Rombat Bistrița, singurul producător integrat de baterii auto din România, își consolidează poziția de lider pe piața ...