Ofensivă terestră a forţelor irakiene contra jihadiştilor în „următoarele săptămâni” – oficial american

Forţele irakiene vor lansa în 'următoarele săptămâni' o ofensivă terestră contra jihadiştilor grupării Statul Islamic cu sprijinul coaliţiei internaţionale, a anunţat, duminică, coordonatorul american al coaliţiei internaţionale împotriva SI, John Allen, la Amman, informează AFP.
Economica.net - lun, 09 feb. 2015, 06:52
Ofensivă terestră a forţelor irakiene contra jihadiştilor în

‘În următoarele săptămâni, când forţele irakiene îşi vor începe campania terestră pentru a recupera teritorii în Irak, coaliţia va furniza un sprijin important acestei operaţiuni’, a declarat Allen agenţiei oficiale de presă iordaniene Petra.

‘Statele Unite fac tot posibilul pentru a oferi sprijin cât mai repede’, a adăugat responsabilul american, respingând acuzaţiile despre întârzierea livrării de arme americane şi antrenamentului forţelor irakiene în prima linie a conflictului.

Washingtonul conduce coaliţia internaţională ce a lansat în septembrie o campanie aeriană contra jihadiştilor SI, care au cucerit mari părţi din teritoriile Siriei şi Irakului unde şi-au impus legile şi au multiplicat abuzurile, scrie Agerpres.

Iordania, care a pierdut un pilot executat de SI, a promis duminică să-şi intensifice în continuare raidurile împotriva jihadiştilor în cadrul coaliţiei şi a anunţat că a distrus 56 de ţinte în trei zile.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: Acolo unde există proceduri în derulare de angajare la stat, acestea vor continua și după 1 iulie
Ciucă: Acolo unde există proceduri în derulare de angajare la stat, acestea vor continua și după 1 iulie
Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat, marţi, cu privire la suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie, că acolo unde există proceduri în derulare pentru angajări,......
Statele Uniunii Europene au decis eliminarea taxelor pentru importurile din Ucraina
Statele Uniunii Europene au decis eliminarea taxelor pentru importurile din Ucraina
Consiliul Uniunii Europene, care reprezintă cele 27 de state membre, a aprobat, marţi, eliminarea, timp de un an, a taxelor ...
Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei va repara în acest an 60 de bulevarde și străzi și va face marcaje rutiere pe 180.000 metri pătraţi (Video)
Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei va repara în acest an 60 de bulevarde și străzi și va face marcaje rutiere ...
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PMB va face reparaţii pe 60 de bulevarde şi străzi aflate în ...
Comisia Europeană cere din nou aderarea României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen
Comisia Europeană cere din nou aderarea României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen
Comisia Europeană şi-a reiterat marţi recomandarea ca trei state membre ale UE: Croaţia, Bulgaria şi România, să fie ...