Oferte speciale pentru weekend-ul prelungit de Rusalii. Ce tarife vor găsi turiştii pe litoral şi Valea Prahovei

Mai mulţi hotelieri din staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov au oferte speciale pentru week-end-ul prelungit cu ziua liberă de Rusalii, însă agenţii din turism spun că rezervările în Sinaia, Buşteni şi Azuga nu depăşesc nivelul celor făcute în mod obişnuit la sfârşit de săptămână în perioada verii.
Economica.net - vin, 17 iun. 2016, 07:34
Oferte speciale pentru weekend-ul prelungit de Rusalii. Ce tarife vor găsi turiştii pe litoral şi Valea Prahovei

Şi hotelierii de pe litoral spun că s-au pregătit şi au tarife cu până la 30 la sută mai mici faţă de preţurile din această perioadă, ei estimând că numărul turiştilor va depăşi 40.000 în minivacanţa de Rusalii.

Trei nopţi de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de trei stele din Buşteni, 310 lei

Hoteluri mari de pe Valea Prahovei s-au pregătit cu oferte speciale pentru week-end-ul prelungit de Rusalii, oferte care variază de la una la trei nopţi de cazare şi includ cină festivă sau vouchere pentru vizitarea de obiective turistice.

Spre exemplu, un hotel de trei stele din Sinaia are în oferta de Rusalii o noapte de cazare cu mic dejun, cină cu program artistic în seara de 19 iunie şi relaxare la centrul SPA al hotelului, parcare şi toate taxele incluse, la 329 de lei camera dublă. În acest hotel copiii sub zece ani au gratuitate dacă nu solicită pat suplimentar şi vor plăti 40 de lei pentru meniul la cina festivă.

Tot la Sinaia, un alt hotel de trei stele a inclus în oferta de Rusalii trei nopţi de cazare cu mic dejun, discount la restaurantul hotelului, acces la piscină, jacuzzi şi saună, precum şi internet wireless gratuit şi gratuitate pentru copiii cu vârste sub şapte ani. La acest hotel, preţurile pachetelor turistice variază de la 690 de lei pentru trei nopţi camera dublă, la 1.140 de lei pentru închirierea unui apartament pentru trei nopţi.

La Buşteni la un hotel de trei stele oferta de Rusalii este concepută pentru trei nopţi de cazare şi include şi micul dejun, două mese la alegere, internet, parcare, acces pe terenul de sport şi gratuitate pentru copiii mai mici de şase ani. În perioada 17 iunie-20 iunie, tarifele la acest hotel variază, pentru un sejur, între 310 lei de persoană în camera triplă şi 475 lei de persoană în apartament. Pentru nopţi suplimentare, hotelul oferă un discount de 25 la sută la tariful afişat la recepţie.

Un hotel de cinci stele din staţiunea Azuga a pregătit un pachet turistic de Rusalii care include două nopţi de cazare cu mic dejun şi cină, reducere de 20 la sută la băuturile de la bar, mountain bike, check out la ora 18.00 şi ” 5 O’Clock tea time în acorduri de cafe-concert piano live”. Pentru un astfel de pachet turistic preţurile pornesc de la 364 de euro pentru o cameră dublă standard şi ajung la 484 de euro pentru un apartament. La cerere, turiştii care se cazează de Rusalii la acest hotel pot beneficia de vouchere de discount la un parc de distracţii, dar şi de bilete pentru diverse obiective turistice din zonă.

Numărul de rezervări pentru week-end-ul prelungit de Rusalii nu este însă mai mare decât cel dintr-un week-end obişnuit de vară, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai agenţilor din turism. Unul dintre motive ar putea fi vremea capricioasă. La munte a plouat în ultima perioadă, iar pe DN 1 şi pe mai multe străzi din Sinaia s-au produs inundaţii, după o ploaie torenţială care a adus viiituri de pe versanţi. Hotelierii susţin că turiştii care vor decide în ultimul moment să meargă pe Valea Prahovei vor găsi cazare la recepţie, la Sinaia un singur hotel raportând că în acest sfârşit de săptămână are toate camerele rezervate.

La Poiana Braşov, pot fi închiriate vile la cheie, la preţuri pornind de la 500 de lei pe noapte

La Poiana Braşov, preţurile pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun la hotelurile de 3 şi 4 stele pornesc de 150- 200 de euro camera dublă şi ajung până la 300-350 de euro. În preţ este inclus şi acces gratuit la SPA sau piscină, dar şi la sălile de fitness. De asemenea, în ziua de Rusalii hotelurile pregătesc pentru turişti prânzuri câmpeneşti cu pastramă, mici şi friptură la grătar, dar şi cu bulz încins pe jar. Pentru copii sunt pregătite petreceri în aer liber, dar şi vizite la Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti sau Parcul cu Dinozauri de la Râşnov.

Tarife mai mici sunt în Poian Braşov la vilele care se închiriază la cheie. Preţurile pornesc de la 500 de lei pe noapte şi pot ajunge la 1.000 de lei, în funcţie de numărul de camere. În medie, o cameră la vilă costă 100 de lei pe noapte.

Şi la Predeal sunt oferte speciale. La hotelurile de 3 şi 4 stele preţul pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun pleacă de 150 de euro şi poate ajunge la 200-250 de euro. La hotelurile de două stele sau la pensiuni tariful este între 80 şi 100 de lei camera pe noapte.

Foarte solicitată în această perioadă este zona Bran-Moieciu, dar şi Râşnov. Aici, preţurile sunt mai mici. O cameră dublă se poate închiria la pensiuni cu 50, 80 sau cel mult 100 de lei pe noapte. Turiştii sunt aşteptaţi cu produse tradiţionale: brânzeturile de Bran deja celebre, pastramă şi cârnaţi de casă, dar şi ţuică şi vin de casă.

„În Predeal şi Poiana Braşov gradul de ocupare se apropie de 70%. Preţurile sunt mult mai mici, dar şi cererile sunt mai puţine. Cele două staţiuni sunt mult mai solicitate în sezonul rece. Zona Bran-Moieciu este mult mai solicitată de Rusalii, iar gradul de ocupare se apropie de 90%. Turiştii preferă această zonă deoarece vor să se relaxeze într-un cadru mai pitoresc. În jur de 20.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend la Braşov”, a declarat Marius Copăcean, reprezentant al unei agenţii de turism.

Turiştii care vin în acest weekend în Braşov trebuie să ştie că vor fi restricţii pe mai multe drumuri din cauza a două competiţii sportive. Vineri şi sâmbătă este programat Marele Premiu al Braşovului, o etapă de raliu care face parte din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Competiţia se desfăşoară DN1E, drumul care leagă Braşovul de staţiunea Poiana Braşov. Vineri, şoseaua va fi închisă între 8.30 şi 12.30, dar şi între 14.00 şi 20.00. Sâmbătă, restricţiile sunt între orele 8.30 şi 12.30, dar şi 14.00 şi 19.30.

Duminică 19 iunie, în zona Braşovului se desfăşoară Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor şi vor fi din nou restricţii de circulaţie. Şoferii nu vor avea acces pe două drumuri, astfel: începând cu orele 10.00 până la 13.00 spre Predeal Unitatea Militară – Râşnov (DN73A), iar în intervalul 11.00-17.00 pe drumul dintre Râşnov şi Poiana Braşov (DN1H). După terminarea competiţiei, de la ora 18.00, pe platoul de la Stâna Turistică din Poiana Braşov va avea loc în concert Smiley cu intrare liberă.

Hotelierii anunţă reduceri de până la 30% la cazare, pe litoral

Pe litoral, în minivacanţa de Rusalii sunt aşteptaţi peste 40.000 de turişti, iar cei mai mulţi vor alege staţiunea Mamaia, potrivit prim-vicepreşedintelui executiv al Federaţiei Patronatelor din Turism, Dragoş Răducan.

„Ne aşteptăm ca cel puţin jumătate din locurile de cazare de pe litoral să fie ocupate, asta însemnând în jur de 40.000 de turişti în acest weekend prelungit pe tot litoralul. Noi avem 83-84.000 de locuri de cazare clasificate, iar din ceea ce am discutat cu colegii mei, în jur de 40.000 de locuri vom avea ocupate în acest weekend prelungit”, a spus Dragoş Răducan.

Potrivit acestuia, cei mai mulţi dintre turişti vor alege Mamaia, această staţiune având şi avantajul că hotelurile au fost deschise mai devreme decât în sudul litoralului.

Reprezentantul Federaţiei Patronatelor din Turism mai spune că pentru această minivacanţă de Rusalii hotelierii au pregătit tarife cu până la 30 la sută mai mici faţă de preţurile pentru această perioadă.

La hotelurile de două stele din Mamaia, există oferte de 183 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare în cameră dublă matrimonială, 207 lei de persoană tot pentru trei nopţi în cameră dublă mică sau 224 de lei pentru acelaşi pachet de trei nopţi, dar într-o cameră dublă mare.

Pentru cei care aleg hotelurile de trei stele, preţurile pleacă de la 150 de lei de persoană pe zi pentru camera dublă cu demipensiune şi poate ajunge la 207 lei camera pe zi pentru o persoană, cu all-inclusive. Există şi pachete pentru un sejur de trei nopţi, pentru care un turist trebuie să achite între 220 de lei, fără mic dejun şi 328 de lei cu mic dejun inclus.

La hotelurile de patru stele din Mamaia, tarifele pornesc de la 280 de lei pe noapte camera dublă pentru doi adulţi şi ajung la 328 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopţi în cameră dublă cu mic dejun inclus.

În Eforie Nord, preţurile pleacă de la 50 de lei de persoană pe zi locul în camera dublă şi ajung la 290 de lei camera dublă pentru un pachet de trei nopţi de cazare, la unităţi de trei stele.

Un complex hotelier de patru stele oferă un pachet de două nopţi sau de trei nopţi. Primul costă 265 de lei de persoană, iar cel de-al doilea, 360 de lei de persoană, turiştii care optează pentru ambele variante având parte de o cină cu specific pescăresc, în 19 iunie, de acces gratuit la piscină şi o sticlă de vin din partea casei.

În sudul litoralului, în Neptun, preţurile pornesc de la 100 de lei de persoană la un hotel de două stele şi ajung la 150 de lei de persoană pentru trei nopţi sau 580 de lei pentru patru nopţi de cazare în cameră dublă la trei stele.

Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile după Paşte, iar în acest an vor fi sărbătorite în zilele de 19 şi 20 iunie (duminică şi luni). Potrivit Codului muncii, a doua zi de Rusalii este zi nelucrătoare.

Te-ar mai putea interesa și
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată de ostilitate, consideră premierul polonez Donald Tusk, transmite......
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...