1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Olguţa Vasilescu: Inspecţia Muncii va fi reorganizată. Avem foarte mulţi funcţionari la birouri şi foarte puţini inspectori în teren

Inspecţia Muncii va fi reorganizată după modelul francez pentru că noi avem foarte mulţi funcţionari la birouri şi foarte puţini inspectori în teren, a declarat, luni, la Antena 3, ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu.

03 iul, 2017 | Agerpres

Aceasta a fost întrebată de Dumitru Costin, preşedintele BNS, de ce nu se mai regăseşte în Programul de Guvernare măsura dedicată combaterii muncii fără forme legale şi cea a viitorilor salariaţi din Inspecţia Muncii care se ocupă de acest aspect.

'Nu aţi mai regăsit pentru că este deja pe site o modificare la Codul Muncii, este în dezbatere publică, iar Codul Muncii pe ansamblu am promis că îl modificăm împreună cu dumneavoastră pe un proiect de lege pe care l-aţi depus la Parlament. Este un pachet întreg pe site, este şi stattuul inspectorului de muncă acolo şi reorganizarea Inspecţiei Muncii. Am discutat cu preşedintele instituţiei şi am spus că trebuie să ne reorganizăm după modelul francez. Noi avem foarte mulţi funcţionari la birouri şi foarte puţini inspectori în teren. Am spus aşa: să rămână la birouri doar cei care e obligatoriu să rămână la birouri, cei care sunt pe contabilitate, achiziţii, ceva de genul acesta, în rest toată lumea în teren. E simplu', a precizat ministrul Muncii.

În ceea ce priveşte îngheţarea numărului de posturi în administraţia publică, Vasilescu a menţionat că măsură se va aplica de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP), dar încă se află în discuţii.

'Este o măsură pe care nu o aplică Ministerul Muncii. Este o măsură despre care se discută, dar pe care va trebui să o aplice Ministerul Dezvoltării Regionale, dar deocamdată nu s-a venit cu Ordonanţa. Este foarte posibil să se facă asta pentru că Legea salarizării trebuia să apară la pachet cu Codul Muncii, cu Codul Administrativ în care ar trebui să se vadă şi criteriile de performanţă pe care le cerem în administraţie. Până atunci, posturile se vor bloca în administraţie, dar cred că nimeni nu are niciun motiv de îngrijorare sau să se plângă, pentru că sunt angajaţi suficienţi în administraţie', a adăugat Lia-Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă vor exista disponibilizări în administraţie în acest an, ministrul Muncii a răspuns: 'Nu se pune problema de aşa ceva. Nu se vor mai face angajări până la sfârşitul anului, este foarte posibil după sfârşitul anului să mai vedem. Oricum, nici asta nu se va face haotic, din această cauză se discută înainte până să apară Ordonanţa. În Sănătate, de exemplu, ai nevoie să faci noi angajări. Noi a trebuit să mărim salariile prin Legea salarizării tocmai pentru că acolo aveam deficit de personal. E clar că acolo nu va face nimeni o blocare a posturilor', a explicat oficialul de la Muncă.

În ceea ce priveşte măsurile privind garanţiile pentru tineri, ministrul a afirmat că nici acestea nu au dispărut din Programul de Guvernare, dar unele au fost deja implementate, cum ar fi ucenicia şi stagiul, 'majoritatea în proporţie de 90% sunt implementate deja'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO