OMV Petrom vrea să vândă 3,6 milioane de MWh de gaze naturale, cu livrare în 2016, pe bursa OPCOM

Producătorul de petrol şi gaze OMV Petrom a depus şase anunţuri privind intenţia de a vinde o cantitate totală de 3.660.000 de MWh de gaze naturale, cu livrare în 2016, pe platforma de specialitate a OPCOM, potrivit site-ului bursei.
Economica.net - joi, 12 nov. 2015, 06:50
OMV Petrom vrea să vândă 3,6 milioane de MWh de gaze naturale, cu livrare în 2016, pe bursa OPCOM

OMV Petrom a scos la vânzare o cantitate de 3.660.000 de MWh de gaze, în şase pachete, la preţuri între 84 şi 89 de lei pe MWh. Perioada de livrare a gazelor din acest pachet este 1 ianuarie – 31 decembrie 2016. Licitaţiile vor avea loc în următoarea lună. Sursa de provenienţă a acestor gaze este producţia internă curentă, precizează OMV Petrom în anunţ.

Ca ordin de mărime, cantitatea scoasă la vânzare ar fi suficientă pentru alimentarea cu gaze a 1.000 de case, pe toată perioada unei ierni.

Totodată, compania vrea să vândă o altă cantitate de 100.000 de MWh de gaze, cu 88 de lei pe MWh, în perioada 1 decembrie – 31 decembrie 2015. Pentru acest pachet, licitaţia va fi organizată pe 23 noiembrie 2015. Drept sursă de provenienţă, Petrom menţionează ‘10% producţie curentă extrasă din depozitele de înmagazinare subterană şi 90% producţie internă curentă’.

În acest an, pe platforma de comercializare a gazelor din cadrul OPCOM s-a încheiat o singură tranzacţie, respectiv un contract prin care furnizorul de gaze GDF Suez Energy Romania a cumpărat 5.000 de MWh la preţul de 82 de lei pe MWh. Licitaţia a avut loc pe 27 octombrie 2015.

OMV Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar, cu o participaţie de 51,01%, Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea – 20,11%.

Grupul OMV Petrom a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 991 milioane de lei, în scădere cu 59% comparativ cu cel consemnat în perioada similară din 2014, care s-a ridicat la 2,407 miliarde lei, conform rezultatelor financiare publicate de companie săptămâna trecută.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...