One United Properties a câştigat procesul privind suspendarea lucrărilor de construcţie pentru One Floreasca City

Curtea de Apel București a admis recursurile declarate împotriva sentinței pronunțate în fond în dosarul 26421/3/2018, unde Nicușor Dan (prin Asociația Salvați Bucureștiul și Asociația SOS Orașul) solicitase suspendarea lucrărilor la proiectul One Floreasca City. Astfel, instanța de recurs a casat sentința profund nelegală pronunțată în fond de Tribunalul București și, în rejudecare, a respins în totalitate cererea de suspendare a actelor administrative în baza cărora se începuse deja edificarea proiectului.
Răzvan Zamfir - lun, 01 iul. 2019, 09:48
One United Properties a câştigat procesul privind suspendarea lucrărilor de construcţie pentru One Floreasca City

„Proiectul pe care a încercat să îl stopeze Nicușor Dan este de fapt unul cât se poate de benefic pentru comunitatea locală, readucând publicului o zonă aflată în paragină de peste 20 de ani și transformând la cele mai înalte standarde de calitate o platformă industrială într-o zonă rezidențială și comercială”, spune Andrei Diaconescu, managing partner și unul dintre fondatorii One United Properties.

Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală alături de Asociația Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Național și Cultural solicitaseră instanței suspendarea autorizației de construire.

În contextul acestei decizii definitive, One United dorește să transmită încă o dată că toate actele administrative aferente tuturor investițiilor sale, finalizate sau aflate în dezvoltare, sunt obținute cu respectarea strictă a tuturor prevederilor legale în materie de urbanism și mediu, iar toate proiectele sunt edificate la cele mai înalte standarde de siguranță și calitate.

Dezvoltatorul One United Properties investește alături de Auchan 100 de milioane de euro într-un proiect imobiliar mixt, care va include spaţii de birouri, apartamente şi un magazin Auchan amplasat pe terenul de 2,8 hectare al fostei fabrici Automatica, acolo unde se află şi halele Ford.

Proiectul One Floreasca City va avea trei componente integrate într-un ansamblu deschis: fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu contemporan de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A – One Tower – și trei blocuri cu apartamente exclusiviste – One Mircea Eliade.

Cele trei componente ale proiectului

Fațadele laterale și luminatorul din zona centrală ale halelor Ford vor fi demontate şi restaurate cu o echipă specializată în acest fel de lucrări și remontate pe o nouă structură. Pentru a respecta moștenirea proprietății, în cadrul amenajării vor fi expuse modele de epocă ale mărcii, unele produse în perioada interbelică la București.

One Floreasca City

One Mircea Eliade, componenta rezidențială a proiectului, va include 236 de apartamente în trei turnuri, două de 15 etaje, unul de 20 de etaje.

One Mircea Eliade – componenta rezidențială

Componenta de birouri include clădirea One Tower, de 16 etaje și 24.000 mp suprrafață închiriabilă, amplasat în imediata apropiere a halei Ford și a celor trei turnuri de locuințe.

One Tower

One United Properties a fost înființată în 2007 de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu și a dezvoltat până acum proiecte rezidenţiale precum One Floreasca Lake, One Herastrau Park, One Charles de Gaulle sau One Herastrau Plaza.

 

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...