1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

Operator economic amendat cu 326.000 lei, după ce a comercializat carne de miel cu păr şi blană

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au amendat un operator economic cu suma de 326.000 de lei, după ce, în urma unui control efectuat în magazinele din ţară ale acestuia, au găsit carne de miel cu urme de fecale, păr şi blană.

19 apr, 2014 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al instituţiei, ANPC a desfăşurat un control la nivel naţional referitor la respectarea prevederilor legale la produse din carne de miel în toată ţara. Controlul s-a desfăşurat în toate magazinele din ţară ale unui operator economic.

Principalele deficienţe constatate în urma acestui control au fost: carne cu modificări organoleptice (miros, culoare), urme de fecale, păr, blană, miros nespecific de produs alterat.

Măsurile dispuse de inspectorii ANPC au vizat oprirea definitivă de la comercializare a 2.262,23 kilograme de carne de miel şi retragerea voluntară de către operatorul economic a unei cantităţi de 613 kilograme de carne.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 326.000 de lei.

ANPC precizează că acţiunea de control a fost desfăşurată şi la producător, unde însă nu s-au găsit produse din acest lot.

'Menţionăm că producătorul a furnizat produsul doar respectivului lanţ de magazine. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor verifica permanent piaţa, astfel încât sănătatea consumatorilor să nu fie pusă în pericol', se spune în comunicatul ANPC.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO