Orange extinde reţeaua 4G şi lansează 4G plus cu viteze de până la 300 de Mbps

Orange România, cel mai mare operator de comunicaţii mobile de pe piaţa locală, va extinde, din 7 aprilie, reţeaua telecom bazată pe tehnologia 4G în 90 de oraşe, reprezentând peste 45% din populaţia ţării şi, în premieră, operatorul va lansa în teste, în şase localităţi, reţeaua 4G+, care permite transferuri de date la viteze de până la 300 Mbps.
Economica.net - lun, 31 mart. 2014, 08:28
Orange extinde reţeaua 4G şi lansează 4G plus cu viteze de până la 300 de Mbps

Orange va utiliza integral tot spectrul de frecvenţe pe care l-a achiziţionat în septembrie 2012. În acest moment România este a noua ţară din lume unde este prezentă o reţea 4G+. Suntem al doilea operator din estul Europei cu 4G+ şi primul din România, a declarat Ştefan Slavnicu., director tehnic al Orange România.

Odată cu noua reţea peste 45% din populaţia României va beneficia de acoperire cu servicii 4G şi astfel clienţii vor avea acces la viteze medii reale de 30 Mbps (pentru cei care se conectează la 75 Mbps ) şi de viteză medie reală de 60 Mbps (pentru cei care se conectează la 150 de Mbps).

În premieră în România, potrivit reprezentanţilor operatorului, tot din 7 aprilie, Orange România va permite clienţilor din şase oraşe să testeze reţeaua 4G+, care va permite viteze de transfer de până la 300 Mbps pentru descărcare (download), utilizând echipamente de furnizate de producătorul chinez Huawei.

Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va oferi clienților din peste 1.000 de localități viteze medii reale de download de 30 Mbps și upload de 15 Mbps. Împreună cu noua gamă de opțiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps și upload de 30 Mbps.

Începând de astăzi, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de download de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populație. Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse în abonament, din 7 aprilie, clienții vor putea alege una dintre opțiunile noi dedicate.

În plus, minutele naționale din noile abonamente Cangur și Panteră pot fi folosite pentru apeluri internaționale către rețelele fixe și mobile din țările Uniunii Europene, SUA  și Canada. De asemenea, noii clienții care aleg abonamentele Panteră își vor putea folosi minutele, mesajele scrise şi traficul de internet în roaming[i], fără o taxă suplimentară. Astfel, Orange continuă iniţiativa începută anul trecut prin opţiunea Go Europe şi face un nou pas catre o comunicare fără graniţe în interiorul spaţiului european.

Totodată, clienții care aleg un abonament Panteră au acces la internet 4G și primesc gratuit încă o cartelă SIM, pentru a folosi acelaşi trafic de internet inclus în abonamentul lor pe un al doilea dispozitiv – tabletă sau modem.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...