1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Orange, Vodafone, Digi şi Telekom vor plăti în total 110 milioane euro pentru extinderea valabilităţii licenţelor 3G şi 4G cu zece ani

Licenţele pentru banda de 2100 MHz deţinute în România de Orange, Vodafone, RCS&RDS şi Telekom Romania Mobile Communications pot fi prelungite până la 31 decembrie 2031, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). De asemenea, instituţia a fixat și taxa de licență pentru prelungirea drepturilor de utilizare, proporțional cu durata prelungirii: echivalentul în lei a 30 milioane de euro pentru licențele Orange și Vodafone și echivalentul în lei a 25 de milioane de euro pentru licențele RCS&RDS și Telekom Romania Mobile Communications.

30 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

"În urma adoptării Hotărârii Guvernului privind stabilirea cuantumului taxei de licenţă pentru prelungirea licenţelor din banda de 2100 MHz deţinute de Orange, Vodafone, RCS&RDS şi Telekom Romania Mobile Communications şi după plata taxei către bugetul de stat de primii doi operatori menţionaţi, ANCOM va emite licenţele ce urmează să ajungă la termen în perioada imediat următoare".

Potrivit ANCOM, în cazul RCS&RDS şi Telekom Romania Mobile Communications, taxa de licenţă urmează să se achite până cel mai târziu data de 30 noiembrie 2021, iar după plata acesteia urmează a fi extinse şi licenţele acestora.

"Cele patru licenţe vor avea termen de valabilitate până la data de 31 decembrie 2031. Taxele au fost stabilite proporţional cu durata prelungirii: echivalentul în lei a 30 milioane de euro pentru fiecare dintre licenţele Orange şi Vodafone şi echivalentul în lei a 25 de milioane de euro pentru fiecare dintre licenţele RCS&RDS şi Telekom Romania Mobile Communications. Taxele de licenţă constituie parte a bugetului de stat. Orange, Telekom şi Vodafone utilizează banda de 2100 MHz pentru furnizarea de reţele şi servicii UMTS/3G, iar RCS&RDS pentru furnizarea de reţele şi servicii UMTS/3G şi LTE/4G", se arată în comunicatul citat.

ANCOM menţionează faptul că prelungirea acestor licenţe permite continuitatea furnizării serviciilor pentru 1,9 milioane cartele active 3G în reţele vizate şi totodată facilitează furnizarea serviciilor pentru alte 7,5 milioane cartele active 3G şi 4G.

Conform celor mai recente date statistice ale Autorităţii, la jumătatea anului trecut, în România erau 19,6 milioane de conexiuni la internet mobil, din care 84% erau conexiuni 3G şi 4G, respectiv 22,3 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO