1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

OTE obţine 50 de milioane de euro în urma vânzării subsidiarei din Albania

Hellenic Telecommunications Organization (OTE) şi-a vândut întreaga participaţie deţinută la Telekom Albania companiei bulgare Albania Telecom Invest AD, pentru 50 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al celui mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia.

16 ian, 2019 | Agerpres

Albania Telecom Invest AD este controlată de Spas Roussev, acţionarul majoritar al operatorului bulgar de telecomunicaţii Vivacom, şi de Elvin Guri, un investitor cu dublă cetăţenie, albaneză şi bulgară.

"Vânzarea Telekom Albania finalizează o investiţie de succes a grupului OTE în Albania. Este o decizie strategică, în contextul în care OTE îşi redefineşte priorităţile şi planurile de creştere, pentru a crea valoare acţionarilor şi pentru a sprijini o creştere sustenabilă", a afirmat directorul general de la OTE, Michael Tsamaz.

Tranzacţia, care urmează să fie supusă spre aprobare autorităţilor de concurenţă, ar urma să fie finalizată în primul semestru din 2019.

Eurobank a fost consultantul financiar al OTE în această tranzacţie.

Compania Telekom Albania este al doilea mare operator de telecomunicaţii din Albania după Vodafone, controlând 39% din piaţă, şi era deţinută în proporţie de 99,79% de grupul elen de telecomunicaţii OTE.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO