OTV a cerut CNA prelungirea licenţei sale

Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa audiovizuală a OTV, a solicitat CNA prelungirea licenţei televiziunii, care urmează să expire pe 29 mai, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Consiliului.
Economica.net - vin, 18 mai 2012, 11:42
OTV a cerut CNA prelungirea licenţei sale

Cererea de prelungire a licenţei OTV a fost depusă la CNA pe 9 mai, de Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, societatea aflându-se în insolvenţă.

În documentele depuse la CNA, dacă membrii Consiliului vor aproba prelungirea licenţei televiziunii după 29 mai, OTV promite să înlocuiască emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, prezentată de Dan Diaconescu – patronul televiziunii, cu emisiunea „Alupei în acţiune”, prezentată de Silviu Alupei, realizator al postului.

În afară de noua emisiune „Alupei în acţiune”, în documentaţia depusă la CNA nu mai apare nicio modificare referitoare la grila televiziunii. De asemenea, OTV vrea să îşi păstreze denumirea şi sigla actuală, se mai arată în documentele depuse la Consiliu.

Mihnea Dumitrache, de la Acsis Solv IPURL, a confirmat vineri, pentru MEDIAFAX, depunerea solicitării de prelungire a licenţei OTV. El a precizat că este prematură o discuţie despre expirarea licenţei OTV, întrucât Curtea de Apel Bucureşti a admis, pe 11 mai, solicitarea de suspendare a primei decizii a CNA de înjumătăţire a licenţei OTV (prin care licenţa OTV a fost înjumătăţită până la 28 septembrie 2012, n.r.).

„Este prematur să discutăm despre momentul în care expiră licenţa OTV, dar oricum cererea de prelungire a licenţei a fost depusă la CNA”, a spus Mihnea Dumitrache. El a precizat că toate deciziile CNA privind înjumătăţirea licenţei OTV au fost atacate în instanţă.

Pe de altă parte, Acsis Solv IPURL a notificat pe 10 mai Consiliul Naţional al Audiovizualului că emisiunea „Dan Diaconescu Direct” va fi scoasă din grila OTV, începând cu data de 17 mai, urmând să fie înlocuită cu un alt program. Administratorul special al SC Ocram Televiziune SRL, Diana Voiculescu, „se va asigura că toate emisiunile difuzate de postul de televiziune OTV vor respecta întocmai prevederile legale în materie, în caz contrar urmând ca administratorul judiciar să dispună scoaterea din grilă a emisiunilor” respective, se mai spunea în adresa transmisă CNA.

Contactat vineri de MEDIAFAX, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat că Dan Diaconescu nu a mai apărut în seara zilei de joi, 17 mai, pe OTV.

Din monitorizarea CNA rezultă că joi, de la ora 20.00, a fost prezentat genericul emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, după care pe OTV a apărut Cristinel Eftimie, candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu la Primăria sectorului 6 din Bucureşti. De la ora 20.30, a apărut din nou genericul emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, după care pe post a apărut Silviu Alupei, realizator al televiziunii OTV, care a prezentat mai multe subiecte.

Pe perioada prezenţei pe OTV a lui Cristinel Eftimie şi a lui Silviu Alupei nu a mai fost difuzat niciun generic, spre deosebire de perioada în care emisiunea „Dan Diaconescu Direct” era prezentată de Dan Diaconescu, când genericul programului era postat în permanenţă pe ecran.

„CNA va monitoriza în continuare OTV”, a mai spus Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului.
CNA a înjumătăţit în mai multe rânduri licenţa OTV, pentru că televiziunea a difuzat publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu în afara perioadei de campanie, astfel că postul mai poate emite doar până la data de 29 mai. Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fără precedent în istoria Consiliului.

În mod normal, licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013. Pe 27 martie 2012, însă, CNA a hotărât să o înjumătăţească până la data de 28 septembrie 2012.

În 10 aprilie 2012, CNA a decis din nou înjumătăţirea licenţei, pentru că Dan Diaconescu a continuat să îşi facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie 2012.

În urma celei mai recente decizii a CNA, de pe 24 aprilie, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai.
Prezent la şedinţa CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

„Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)”, a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Băsescu, dar şi ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanţii unor partide politice.

Ulterior, OTV a anunţat CNA că a atacat în instanţă prima decizia de înjumătăţire a licenţei sale.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 11 mai, solicitarea OTV de suspendare a primei decizii a CNA de înjumătăţire a licenţei OTV (prin care licenţa OTV a fost înjumătăţită până la 28 septembrie 2012, n.r.), a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, avocatul OTV, Cătălin Fenechiu.

În schimb, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a precizat atunci pentru MEDIAFAX: „Este vorba doar de o suspendare a deciziei CNA şi nu de anularea ei. Aşteptăm motivarea instanţei pentru a face recurs în cel mai scurt timp. Oricum emisiunea care ridica cele mai multe probleme, respectiv emisiunea domnului Dan Diaconescu, va fi retrasă din grila postului începând cu data de 17 mai, aşa cum ne-a notificat administratorul judiciar al societăţii Ocram Televiziune SRL (societatea care deţine licenţa OTV, aflată în insolvenţă, n.r.). În continuare, o să ne judecăm pe fond, unde sperăm să obţinem o confirmare a deciziei CNA”, a declarat Răsvan Popescu.
Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai deţine o televiziune – Direct Digital TV (DDTV).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody's a îmbunătăţit luni la "Baa3" ratingul pe termen lung atribuit companiei naţionale de transport a energiei electrice ...
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, ar putea ajuta la finanţarea proiectului Arctic LNG 2 al firmei ruse ...
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Guvernul ceh a anunţat miercuri o înăsprire a controalelor şi restricţiilor sanitare, ca răspuns la o recrudescenţă ...