OTV – amendat din nou, cu 50.000 de lei de CNA

Postul OTV a primit o nouă amendă de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în cuantum de 50.000 de lei, pentru încălcări ale legislaţiei audiovizuale în timpul campaniei electorale.
Economica.net - mie, 06 iun. 2012, 09:53
OTV - amendat din nou, cu 50.000 de lei de CNA

Pe 22 mai, OTV a fost amendat cu 25.000 de lei pentru mai multe încălcări ale legislaţiei audiovizuale în campania electorală, precum prezenţa steagului României în emisiuni electorale, difuzarea unor sondaje fără a fi precizată metodologia, dar şi prezenţa lui Dan Diaconescu în calitate de reprezentat al propriului partid.

În şedinţa de miercuri, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a constatat dezechilibre în emisiunile electorale difuzate de post în perioada campaniei, precum şi în informaţiile difuzate pe crawl privind competitorii electorali.

În emisiunile electorale, în perioada 11 – 31 mai, prezenţa PP-DD a fost de peste 42 de ore în prima săptămână, circa 81 de ore şi jumătate în cea de-a doua săptămână şi de aproape 47 de ore în cea de-a treia săptămână, în timp ce USL a fost reprezentat 2 minute în prima săptămână, 51 de minute în cea de-a doua şi, respectiv, 48 de minute în a treia, PDL – 32 de minute în prima săptămână, deloc în cea de-a doua şi o oră şi 17 minute în a treia săptămână, UNPR – 41 de minute şi 31 de secunde în prima săptămână, 48 de minute şi 46 de secunde în a doua şi, respectiv, aproape două ore în a treia, UDMR nu a fost reprezentat deloc, PRPE – deloc în prima săptămână, 2 ore şi 16 minute în cea de-a doua şi, respectiv, 2 ore şi 18 minute în a treia săptămână.

Pe crawl, în perioada menţionată, numărul de prezenţe ale lui Dan Diaconescu a fost de 99, ale PP-DD – 18, UNPR – 41, USL – 5, PDL – 2 şi UDMR – 2.

Membrii CNA reuniţi miercuri în şedinţă au votat în unanimitate dublarea celei mai recente amenzi date postului OTV pentru nereguli în campanie, astfel că acesta a fost sancţionat cu o amendă în cuantum de 50.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...