Pană de curent pe aeroportul Otopeni. Ce spune conducerea aeroportului

O pană de curent care durează de minute bune a dat peste cap toată activitatea la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", luni dimineaţă, informează România TV.
Economica.net - lun, 01 aug. 2016, 06:21
Pană de curent pe aeroportul Otopeni. Ce spune conducerea aeroportului

Toate operaţiunile în Aeroportul Otopeni au fost blocate din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică, informează România TV. Remedierea situaţiei depinde de echipele responsabile cu remedierea avariilor de acest gen, întrucât Aeroportul Otopeni nu dispune de un generator care să asigure alimentarea cu energie electrică, informează România TV.

La terminalul plecări s-au format cozi uriaşe la check-in, iar avioanele nu pot decola din cauză că nu se pot face formalităţile necesare. La terminalul Sosiri, benzile pentru bagaje s-au oprit. În aeroport s-au format cozi uriaşe.

Reprezentanţii Aeroportului Otopeni spun că nu este o situaţie nouă şi că echipele responsabile vor remedia rapid problema.

Mai multe detalii, pe România TV.


Ce spune conducerea aeroportului

Având în vedere știrea, apărută pe postul România TV și preluată în mass media, conform căreia astăzi, pe aeroportul Henri Coandă s-ar fi produs o pană de curent care „a dat peste cap toată activitatea”, facem următoarele precizări:

1. Traficul de pasageri s-a desfășurat normal, fără întreruperi, pe întreaga durată a zilei de azi, 1 august.
2. La ora 8.10 s-a produs o întrerupere parțială în alimentarea electrică a terminalelor de pasageri, întrerupere care a durat mai puțin de 5 minute. Toate sistemele și echipamentele au redevenit 100% funcționale în 10 minute. Procesarea pasagerilor și bagajelor acestora s-a derulat normal, fără întreruperi.
3. Aeroportul Henri Coandă dispune atât de generatoare care asigură alimentarea continuă a consumatorilor prioritari, cum ar fi sistemele de balizaj și de dirijare a aeronavelor, cât și de sisteme UPS și generatoare pentru alimentarea celorlalte echipamente, în mai puțin de 5 minute de la producerea unei pene de curent.


Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...