Paralela 45: Cea mai căutată destinaţie de sezon este Antalya, cu o creştere de 70%

Românii preferă să meargă în vacanţă cu zboruri charter, 35% din rezervările pentru vara aceasta fiind realizate pentru pachete cu avionul, arată datele turoperatorului Paralela 45, care subliniază că unul din trei turişti alege sejururi cu avionul datorită duratei reduse până la destinaţie. Cea mai căutată destinaţie pentru acest sezon este Antalya, care a înregistrat o creştere de 70%.
Economica.net - joi, 24 mai 2018, 10:15
Paralela 45: Cea mai căutată destinaţie de sezon este Antalya, cu o creştere de 70%

„Peste 25.000 de turişti români au cumpărat pachete cu zboruri charter pentru sezonul estival din acest an, cu 32% mai mulţi faţă de 2017. Sejururile cu zboruri charter sunt, de altfel, cele mai vândute pachete pentru vara 2018, în comparaţie cu cele cu transport individual”, spun oficialii touroperatorului.

Paralela 45 gestionează curse charter către destinaţii estivale precum Antalya, Spania, Portugalia, Croaţia, Cipru, Italia, Tunisia, în acest sezon.

Destinaţia vedetă a anului este Antalya, susţinută de creşterea cererii cu 70% faţă de anul trecut.

„Cele mai multe rezervări s-au făcut în perioada de early booking, când un pachet de şapte nopţi pentru luna aprilie a putut fi cumpărat cu 390 de euro. Cursele către Antalya din aprilie, mai şi iunie au fost ocupate în proporţie de 98%, în timp ce gradul de ocupare pe cele din iulie, august, septembrie şi octombrie, operate nu numai din Bucureşti, ci şi din Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi, în premieră anul acesta, Târgu Mureş, este în acest moment de 67%”, adaugă reprezentanţii companiei.

Turoperatorul Paralela 45 estimează că peste 18.000 de clienţi ai agenţiei îşi vor petrece vacanţa de vară în staţiunile de pe riviera turcească şi 170.000-180.000 de turişti la nivel de ţară.

Datorită cererii foarte mari pentru Antalya şi în mod special pentru turiştii care aleg Alanya şi Side pentru vacanţa lor, Paralela 45 operează în perioada iunie-septembrie un charter care aterizează pe Aeroportul Gazipaşa din Alanya.

„Am decis să introducem un nou zbor charter, către Alanya, pentru a scurta drumul până la destinaţie al turiştilor care aleg Analya şi Side. Transferul lor de la aeroportul din Alanya până la hotel se va scurta la 30-45 de minute, de la patru ore, cât dura până acum”, declară Alin Burcea, director general Paralela 45.

Antalya este aleasă de familii, pentru confortul oferit de all inclusive, dar şi de tineri, care descoperă adrenalina în afara resorturilor, fie la rafting, buggy safari, scuba diving ori la plimbarea cu gondola pe cea mai lungă instalaţie de cablu din Europa. 80% dintre ei aleg un sejur de şapte nopţi, în timp ce 20% optează pentru un sejur prelungit, între 10 şi 14 nopţi.

În Grecia (insulele Samos şi Lesbos oferite, în premieră anul acesta, ori în Creta, Corfu, Rhodos, Kos, Santorini şi Zakynthos), turiştii preferă în special hotelurile de patru stele şi transportul cu avionul. Grecia este, de asemenea, la mare căutare, iar o tendinţă în creştere a preferinţelor se observă pentru insulelele mai puţin aglomerate cum sunt Samos şi Lesbos, lansate după cererea tot mai accentuată pentru destinaţii liniştite.

În Spania, cele mai căutate zone sunt Costa Blanca, Costa Dorada, Costa del Sol, Costa Brava, Tenerife, Grand Canaria şi Palma de Mallorca, la pachete de la 590 de euro/persoană pentru şapte nopţi de cazare la un hotel de trei stele, transport cu avionul, transferuri şi taxe incluse.

În Cipru, o vacanţă costă de la 446 euro/persoană pentru şapte nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu avionul, taxe de aeroport şi transferuri incluse, iar în Croaţia, disponibilă pe zboruri charter săptămânale, lansate de turoperator cu trei ani în urmă, pachetele pornesc de la 480 de euro/persoană.

Per total, creşterea volumului vânzărilor în primul trimestru este de 28%.

„Le recomandăm turiştilor să rezerve din timp vacanţa, cu cât decid mai repede unde vor să călătorească cu atât au mai multe opţiuni de hoteluri la dispoziţie, la preţuri avantajoase. Având în vedere vânzările tot mai mari în early booking, estimăm că ofertele de tip last-minute vor fi din ce în ce mai puţine sau chiar inexistente pe unele destinaţii unde există cerere mare nu doar pe piaţa românească, ci la nivel european”, spune oficialul Paralela 45.

În România, vânzările pentru vacanţa de vară la mare au crescut cu 20% datorită emiterii voucherelor de vacanţă şi pentru bugetari, cele mai căutate staţiuni fiind Mamaia, Eforie Nord, Olimp şi Venus, la hoteluri de trei şi patru stele.

Potrivit analizelor turoperatorului, 35% dintre turiştii Paralela 45 dintr-un an sunt clienţi repetitivi, au vârste între 25 şi 65 de ani şi realizează venituri medii şi peste medie. Preţul mediu pentru un pachet turistic este de 650 euro/persoană pentru un sejur de o săptămână cu zbor inclus. Peste 70% dintre clienţi analizează ofertele şi destinaţiile de vacanţă pe site-ul companiei, în timp ce restul preferă să meargă direct în reţeaua de 45 de agenţii din întreaga ţară.

Te-ar mai putea interesa și
Electrica a înregistrat pierderi de 175,5 milioane de lei în primele șase luni din 2022
Electrica a înregistrat pierderi de 175,5 milioane de lei în primele șase luni din 2022
Electrica a raportat pierderi de 175,5 milioane de lei în prima jumătate a anului 2022, faţă de un profit net de 76,1 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului......
Danemarca și Lituania susțin interzicerea acordării de vize turistice cetățenilor ruși pentru a călători în Uniunea Europeană
Danemarca și Lituania susțin interzicerea acordării de vize turistice cetățenilor ruși pentru a călători în Uniunea ...
Miniştrii de externe din Lituania şi Danemarca au cerut miercuri adoptarea unei poziţii la nivelul UE privind interdicţia ...
Taiwanul a prezentat cel mai avansat avion de luptă aflat în posesia sa, după exercițiile militare chineze din largul coastelor sale
Taiwanul a prezentat cel mai avansat avion de luptă aflat în posesia sa, după exercițiile militare chineze din largul ...
Taiwanul şi-a prezentat miercuri cel mai avansat avion de luptă, F-16V, de fabricaţie americană şi echipat cu rachete, ...
Consiliul Local al Sectorului 6 crește prețurile pentru închirierea tarabelor din piețe
Consiliul Local al Sectorului 6 crește prețurile pentru închirierea tarabelor din piețe
Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, în şedinţa de miercuri, majorarea tarifelor pentru serviciile prestate şi ...