1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Auto

Parteneriat între Continental şi Nvidia pentru vehicule autonome bazate pe AI. O echipă de ingineri din România, implicată în proiect

Grupul german Continental şi compania americană Nvidia au intrat într-un parteneriat în domeniul inteligenţei artificiale pentru vehicule autonome prin care îşi propun să dezvolte, până în anul 2021, o soluţie completă pentru maşini autonome bazată pe tehnologiile Nvidia Drive şi senzorii Continental. În proiect este implicată şi echipa de ingineri Continental din Timişoara, responsabili de software-ul care constituie "ochii" maşinilor autonome. Ei vor integra şi adapta modulele pe platforma de reţele neuronale şi hardware Nvidia Drive AI.

13 feb, 2018 | ECONOMICA.net

"Mă bucur că avem în Timișoara, colegi care sunt complet implicați în colaborarea cu partenerii de la NVIDIA, fapt ce crește gradul de responsabilitate, dar și de notorietate a inginerilor români în contextul internațional al inovării", spune într-un comunicat Andrei Son, country innovation manager Continental România.

„Împreună vom pune la dispoziție o soluție completă, bazată pe inteligență artificială, pentru autovehicule autonome. Mașina viitorului va fi un calculator autonom care se deplasează pe roți. Aceasta va percepe starea autovehiculului și mediul înconjurător, va deriva posibilitățile de a acționa și va prelua comanda dacă este necesar. Pentru aceasta este nevoie de nimic mai prejos decât de capacitatea de calcul a unui super-calculator IA (inteligenţă artificială - n.r.)”, a afirmat, în comunicat, CEO-ul Continental, Elmar Degenhart.

Cele două companii vor să lanseze pe piaţă, până în 2021, o soluţie completă pentru autovehicule autonome, din cloud până la maşină, bazată pe inteligenţă artificială.

Soluţia comercială vizată corespunde nivelului 3 de automatizare a maşinii: şoferul să poată fi atent şi la altceva decât condusul, vehicolul să poată gestiona autonom situaţii precum navigarea prin trafic la viteză de până la 60 de kilometri pe oră sau navigarea pe autostradă. Maşina poate acţiona frânarea de urgenţă, iar şoferul trebuie să fie pregătit să intervină atunci când este necesar.

Parteneriatul permite însă dezvoltarea de sisteme care cuprind de la funcții automatizate de nivel 2 până la funcții autonome complete de nivel 5, în cazul cărora autovehiculul nu are nici volan, nici pedale.

Continental şi Nvidia vor forma echipe de dezvoltare care vor lucra inclusiv cu toată suita Nvidia Drive, inclusiv cu microprocesorul Xavier destinat maşinilor inteligente.

Grupul german Continental are în România şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Totodată, compania este partener într-un joint-venture în Slatina şi deţine un centru de distribuţie a anvelopelor auto în Bucureşti. La finalul anului 2016, Continental are aproape 20.000 de angajaţi în România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO