Patronii din România, printre cei mai zgârciţi din UE când vine vorba de telefoane de serviciu

România împarte cu Bulgaria şi Grecia ultimele locuri în UE în funcţie de numărul de firme care asigură telefoane, laptopuri sau tablete de serviciu pentru angjaţi, la mare distanţă de media Uniunii Europene şi de celelalte state membre.
Economica.net - mar, 12 sept. 2017, 21:08
Patronii din România, printre cei mai zgârciţi din UE când vine vorba de telefoane de serviciu

Mai puţin de 45% dintre firmele din România şi Bulgaria asigură dispozitive mobile – telefoane, laptopuri, tablete – pentru angajaţi, respectiv sub 50% în Grecia, potrivit datelor Eurostat.

La polul opus sunt ţările nordice – Finlanda, Danemarca, Suedia – unde aproape toate firmele şi companiile asigură cel puţin telefoane de serviciu.

Media UE se plasează la puţin sub 70%, iar ţări ca Ungaria şi Polonia, cu care România concurează pentru atragerea de investiţii, apar foarte aproape de acest prag.

Situaţia reflectă gradul scăzut de digitalizare al firmelor şi companiilor din România, ţară care se mândreşte frecvent cu viteza ridicată conexiunilor la internet, printre cele mai performante din lume.

Mediul de business depinde în tot mai mare măsură de colectarea şi analiza datelor şi de o comunicare cât mai eficientă. Adoptarea lentă a noilor tehnologii încetineşte dezvoltarea şi reduce competitivitatea economică.

Totodată, deşi România este printre ţările fruntaşe în UE în funcţie de numărul de persoane care folosesc reţelele sociale, firmele sunt încă slab familiarizate cu promovarea şi serviciile online.

Pe de altă parte, gradele relativ scăzute de adopţie, faţă de ţările dezvoltate din UE, ale serviciilor de internet banking, comerţ electronic, şi gradul încă slab de dezvotlare al sectorului IT&C local, în pofida boom-ului din ultimii ani, relevă potenţialul uriaş al pieţei româneşti în domeniu.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...