1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Patronul Astra Asigurări a făcut un profit de 1,8 milioane de lei cu hotelul InterContinental din Bucureşti

Compania Hotelieră InterContinental România (RCHI), care deţine hotelul InterContinental din Bucureşti, a obţinut un profit net cu 20% mai mare în prima jumătate a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014. Compania este controlată de familia lui Dan Adamescu, patronul societăţii falimentare Astra Asigurări.

06 oct, 2015 | | ECONOMICA.net

Compania Hotelieră Intercontinental România (RCHI) a obţinut un profit net de 1,85 milioane de lei, în prima jumătate a acestui an, cu 20% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a a anului 2014.

Compania este controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, care este şi patronul Astra Asigurări, recent declarată în faliment de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Dan Adamescu deţine 32% din acţiunile RCHI prin intermediul Astra Asigurări şi Nova Group Investments. Alte 32% din acţiuni sunt deţinute de o firmă offshore, Mountbay Limited, înregistrată în Cipru.

RCHI a avut afaceri de peste 23 de milioane de lei în primul semestru din 2015, cu câteva sute de mii de lei mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, compania a încheiat anul 2014 cu pierderi de 2,2 miiloane de lei, iar profitul din exploatare s-a înjumătăţit la 1,7 milioane de lei. Pierderile financiare au fost de peste două ori mai mari. Serviciile de cazare au adus venituri de 26,7 milioane de lei anul trecut, mai mari cu 7% decât în 2013, iar din serviciile de alimentaţie publică 14,7 milioane de lei.

Acţiunea RCHI este departe de a fi un titlu lichid şi interesant la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), rareori având loc mai mult de o tranzacţie cu mai mult de 100 de acţiuni. În ultimi trei ani au avut loc, totuşi cinci tranzacţii cu peste un nilion de acţiuni fiecare. Ca urmare, RCHI este evaluată la numai 10 milioane de euro la BVB.

Hotelul InterContinental Bucureşti este unul dintre simbolurile Capitalei, are 22 de etaje, 257 de camere şi apartamente, un Club Lounge modern la etajul 21, centrul de sănătate (cu piscină interioară) aflat la cea mai mare înălţime din oraş, peste 1.500 de metri pătraţi de spaţii pentru conferinţe, două restaurante, bar şi acces către cea mai mare parcare subterană din Bucureşti. Hotelul este condus prin contract de management cu lanţul hotelier InterContinental Hotels Group.

Cu proprietăţi în peste 60 de ţări, 178 de hoteluri şi 60.560 de camere, InterContinental Hotels and Resorts numără 29 de hoteluri în Europa şi 4 hoteluri în curs de deschidere.

Dan Adamescu mai controlează şi societatea de Asigurări Astra. Tribunalul Bucureşti va dezbate în şedinţa din 12 octombrie, solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de deschidere a procedurii de faliment în cazul Astra Asigurări. Astra se număra printre cei mai mari asigurători din România, cu o cotă de piaţă de 10% şi subscrieri de circa 800 milioane de lei pe an.

Recent, s-a vândut un pachet de 5% din acţiunile RCHI, printr-o tranzacţie pre-negociată (deal) în valoare de 1,86 milioane de lei.

Hotelul InterContinental Bucureşti a câştigat premiul 'România's Leading Business Hotel' în cadrul celebrei ceremonii World Travel Awards 2015, denumită 'Oscarul industriei turistice'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO