PC vrea să îl excludă din partid pe Ion Mincă pentru că soţia sa a trecut la UNPR

Liderul PC, Daniel Constantin, anunţă că Ion Mincă, liderul filialei Constanţa a partidului şi primar interimar al Mangaliei, urmează să fie exclus din partid după ce soţia acestuia, Liliana Mincă, fostă şefă a Loteriei Naţionale, s-a înscris în UNPR.
Economica.net - vin, 13 ian. 2012, 09:27

„I-am cerut lui Ion Mincă demisia din toate funcţiile din partid imediat după plecarea Lilianei Mincă. Nu agreez ideea ca o familie să stea cu un picior în Opoziţie şi cu altul la Putere, aşteptând o oportunitate după alegeri! Având în vedere că nu şi-a dat demisia tocmai pentru a-şi păstra postul de consilier local PC la Mangalia, voi propune marţi Biroului Executiv Central excluderea sa din partid. Partidul Conservator va propune Consiliului Local Mangalia un alt membru pentru a ocupa postul de consilier local”, spune Daniel Constantin.

În 24 noiembrie 2011, Ion Mincă a fost desemnat de către prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, să preia atribuţiile de primar al municipiului Mangalia.

În cazul în care va fi exclus din PC, Mincă va pierde calitatea de consilier local, potrivit legii, şi nici nu va mai putea să aibă atribuţii de primar.

În replică, Mincă, care deţine funcţia de preşedinte al filialei PC Constanţa, a declarat că nu are nicio problemă cu faptul că va fi exclus din partid.

„Nu am niciun fel de probleme vizavi de lucrul acesta, nu am trăit din funcţia de preşedinte al Partidului Conservator. A fost un partid în care eu m-am regăsit şi cred că am făcut tot ceea ce mi-a stat în putinţă să rezolv ceva acolo la Constanţa. Am avut o colaborare excelentă cu absolut toţi, am un respect deosebit începând de la profesorul Dan Voiculescu, de la preşedintele Daniel Constantin şi până la ultimul din conducere. Relaţiile dintre mine şi conducere vor rămâne aceleaşi, de prietenie, nu am niciun fel de problemă. Nu am nimic de reproşat nimănui”, a declarat Ion Mincă pentru Mediafax.

El a mai spus că deocamdată nu se gândeşte să se înscrie în alt partid.

Anterior, într-o declaraţie făcută pentru Agerpres, Ion Mincă anunţa că vizează un nou mandat la primăria Mangaliei pe care vrea să-l obţină cu susţinerea UNPR.

”Am luat hotărârea să candidez din partea UNPR pentru o funcţie în administraţia locală a oraşului Mangalia la alegerile care vor avea loc în 2012”, spunea Mincă.

Ion Mincă ocupă funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Conservator Constanţa din anul 2008. Anterior, el a fost membru al PRM timp de opt ani.

De două luni este primar interimar al Mangaliei, după ce prefectul Claudiu Palaz l-a revocat pe fostul primar Mihai Tusac, aflat în incompatibilitate.

Soţia sa, Liliana Mincă, fost preşedinte al Loteriei Române şi lider al organizaţiei de femei a PC, s-a înscris, în 22 decembrie 2011, în UNPR.

 

Te-ar mai putea interesa și
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 milioane de tone raportate în 2022 la 20,571 milioane tone, în......
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de ...
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide pe 16 aprilie hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro. Clădirea a ...