1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Preţul petrolului s-a prăbuşit. Barilul Brent a scăzut sub 40 de dolari

Preţul petrolului Brent s-a prăbuşit, marţi, cu peste 1,5%, şi a ajuns la un minim de 39,81 dolari pe baril, cel mai redus nivel de la începutul anului 2009, după ce a scăzut luni cu 5,4%. OPEC ţine robinetul la maximum şi a renunţat la ţintele de producţie, oricum simbolice şi ignorate de exportatori în ultimii ani. Rezervele de ţiţei ale SUA au ajuns la maxime istorice, estimează analiştii contactaţi de Bloomberg. 

08 dec, 2015 | ECONOMICA.net

Anul 2016 va aduce în piaţă volume semnificative din Iran, unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, care va scăpa, cel mai probabil, de embargoul impus de SUA şi aliaţii săi.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa SUA, a atins marţi 36,79 dolari pe baril, cel mai redus nivel din februarie 2009.

Volumele tranzacţionate marţi pe bursele de petrol subt aproape duble faţă de media ultimelor 100 de zile.

De la începutul anului, preţurile de referinţă ale petrolului s-au prăbuşit cu 31%, iar faţă de toamna anului trecut s-au înjumătăţit.

În China, unul dintre cei mai mari consumatori de petrol din lume, datele oficiale publicate marţi arată scăderea exporturilor în noiembrie pentru cea de-a cincea lună consecutiv, în timp ce trendul descendent al importurilor s-a temperat datorită măsurilor guvernului de încurajare a consumului intern.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO