Piaţa imobiliară şi creşterea economică fac din România paradis pentru bricolaje. Leroy Merlin vrea 10 magazine în Bucureşti

Piaţa românească a amenajărilor interioare este în plin boom şi nu se va opri curând. Atât piaţa imobiliară animată, cât şi creşterea economică de care au început să profite şi oraşele mai mici aduc marilor retaileri din bricolaj creşteri anuale de business de două cifre şi intenţii de expansiune, a declarat azi şeful Leroy Merlin Romania, Frederic Lamy.
Economica.net - mie, 04 oct. 2017, 09:57
Piaţa imobiliară şi creşterea economică fac din România paradis pentru bricolaje. Leroy Merlin vrea 10 magazine în Bucureşti

“Bricolajul în România este o poveste care nu se va termina niciodată. Condiţiile în România sunt excelente. Noi avem creşteri de două cifre pe an. România creşte economic solid, iar piaţa imobiliară ne dă încredere pe termen lung. Mizăm pe 10 milioane de clienţi în 2017”, a declarat Lamy azi într-o conferinţă.

Cu această ocazie, şeful celui de-al doilea retailer de bricolaj după Dedeman, brandul fraţilor Pavăl,  a dezvăluit o parte dintre planurile francezilor de a se extinde şi în Bucureşti şi în alte oraşe în următorii ani.

“Anul viitor vom deschide un nou magazin la Craiova. Este un oraş care ne-a suprins foarte plăcut după ce l-am făcut pe primul şi vom deschide unul nou pe locul fostului Baumax (reţea preluată în 2014 de Leroy Merlin). Pentru Bucureşti avem în plan deschiderea a două magazine, unul în est, lângă Kika, celălalt în vest, în Militari. Trebuia ca unul dintre ele să fie deschis în 2018. Însă nu o vom face”, a spus Lamy, fără să detalieze motivele, dar subliniind că zona de est a Capitalei a devenit un loc extrem de dorit de marii retaileri.

Leroy mai are un fost Baumax în Chitila, însă nu îl va folosi pentru extindere, ci îl va transforma în centru de training pentru angajaţii din toată ţara, 2.000 la număr astăzi, cu o parte din el ce va fi dedicată instruirii clienţilor.

Retailerul francez are în prezent 16 magazine în toată ţara, pornind de la doar unul în 2014. “Piaţa ne permite, credem noi, ca până în 2025 să creştem la 35 de magazine în toată ţara. Din care 10 în Bucureşti. Vedem că Bucureştiul evoluează după modelul Varşoviei. Acolo avem 10, şi aici vom avea tot 10”, a declarat Lamy.

El şi-a exprimat regretul că n-a găsit încă un loc propice în Piteşti, dar compania caută. A mai menţionat între oraşele pe care Leroy Merlin le are în vedere Târgovişte, Focşani, Galaţi, Brăila, Slatina şi Satu Mare.

Întrebat dacă va prelua alte magazine, pe modelul Baumax, fiind vorba, în fapt, despre Praktiker, şeful Leroy a zis că e exclus. Şi că nu e vorba de bani, ci de resursele umane implicate într-o nouă preluare de o asemenea anvergură.

Preţuri vs. calitate

Şeful Leroy, venit în 2014 la conducerea afacerilor din România, insistă că clienţii şi-au mutat interesul de pe preţuri spre calitate. “Strategia noastră e să avem mereu preţuri bune, dar în regim de calitate. Este foarte important. Clienţii vor calitate acum”, a spus el.

A adăugat că 60% dintre produsele vândute de reţea sunt livrate de producători români. Lamy a subliniat că Leroy Merlin nu va marşa pe vânzările online.

Primul magazin din România a fost deschis în București în 2011 în complexul comercial Colosseum din Chitila. Abia din 2014, retailerul francez a început extinderea. A deschis cel de-al doilea magazin în centrul comercial Electroputere Mall din Craiova. În anul 2015 s-au deschis magazine în orașele: Ploiești, Brașov, Sibiu, Cluj pe Calea Turzii și două magazine în București, unul în centrul comercial Sun Plaza și celălalt pe Șos. Alexandriei, Bragadiru. În 2016 s-au deschis magazine în Constanța, Cluj pe Bd. Aurel Vlaicu, Târgu Mureș, Suceava, Bacău, Iași și Timișoara.

Te-ar mai putea interesa și
Statul vrea să împrumute peste 5 miliarde de lei în luna decembrie – MFP
Statul vrea să împrumute peste 5 miliarde de lei în luna decembrie – MFP
Ministerul Finanţelor a planificat, în luna decembrie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 630 milioane de lei prin......
Ieftinire masivă a carburanților, azi. Motorina coboară sub pragul de 8 lei pe litru
Ieftinire masivă a carburanților, azi. Motorina coboară sub pragul de 8 lei pe litru
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile cu 15 bani pe litru, și la benzină și ...
Sancţiuni Ungaria – Comisia Europeană se pregăteşte să recomande îngheţarea a peste 13 mld. euro din fonduri europene
Sancţiuni Ungaria – Comisia Europeană se pregăteşte să recomande îngheţarea a peste 13 mld. euro din fonduri ...
Reformele angajate de Viktor Orban nu au fost suficiente: Comisia Europeană se pregăteşte să recomande miercuri îngheţarea ...
Prețul spot al energiei electrice din România a început din nou să crească, în noiembrie, după două luni de scădere
Prețul spot al energiei electrice din România a început din nou să crească, în noiembrie, după două luni de scădere
Prețul mediu al pieței spot de energie electrică de la București a crescut ușor în noiembrie față de luna precedent ...