Piaţa Universităţii a fost blocată. Manifestanţii, solidari cu protestatarii anti gaze de şist din Pungeşti

Peste 250 de persoane s-au adunat, miercuri seară, în Piaţa Universităţii pentru a protesta faţă de exploatarea gazelor de şist, exprimându-şi susţinerea pentru protestatarii de la Vaslui. După ce au trecut, în marşul lor, prin Piaţa Romană, la sediul Ministerului de Interne şi Piaţa Victoriei, unde au avut loc incidente, aproximativ 500 de persoane au ajuns la sediul TVR.
Economica.net - mie, 16 oct. 2013, 16:24
Piaţa Universităţii a fost blocată. Manifestanţii, solidari cu protestatarii anti gaze de şist din Pungeşti

Protestatarii au ocupat carosabilul au scandat impotriva Jandarmeriei. Cei care se află deja în Piaţa Universităţii spun că au ieşit şi în semn de protest faţă de abuzurile Jandarmeriei de la manifestaţia din Pungeşti.

22:45 Aproximativ 500 de protestatari au ajuns la TVR

Aproximativ 500 de protestatari au ajuns la sediul Televiziunii Române, după ce au manifestat în Piaţa Universităţii, în faţa Ministerului de Interne şi a Guvernului, împotriva exploatării gazelor de şist, dar şi a proiectului de la Roşia Montană.

Protestatarii au scandat, în faţa sediulu TVR, „Presa română plină de minciună” şi „Refuz, rezist gazelor de şist”, au fluierat şi au bătut în tobe. În prezent, ei se deplasează pe Calea Dorobanţi, înapoi spre Universitate şi scandează „Roşia şi Pungeşti, două inimi româneşti” şi „Pungeşti şi Roşia, vine revoluţia”.

21:45 Protestatarii din Capitală au ajuns în Piaţa Victoriei, jandarmii oprindu-le înaintarea

Protestatarii adunaţi miercuri seară la Universitate au ajuns în Piaţa Victoriei, unde au avut loc ciocniri cu forţele de ordine, jandarmii formând un cordon pentru a-i împiedica să înainteze pe Bulevardul Kiseleff.

Cei aproximativ 250 de oameni adunaţi la Universitate pentru a-şi exprima susţinerea pentru cei care protestează în Vaslui şi opoziţia faţă de exploatarea gazelor de şist, dar şi de proiectul de la Roşia Montană, au pornit în marş spre Piaţa Romană, s-au oprit în faţa Ministerului Afacerilor Interne, în Piaţa Revoluţiei, reluându-şi apoi marşul şi ajungând în Piaţa Victoriei.

Acolo, jandarmii au format un cordon pentru a îi împiedica să înainteze pe Bulevardul Kiseleff, unii dintre protestatri îmbrâncindu-se şi reuşind să treacă de cealaltă parte a cordonului.

După scurte ciocniri cu forţele de ordine, protestatarii au început să strige „Fără violenţă” şi au rămas pe loc, încercuiţi de jandarmi.

20:50 Protestatarii au mers în Piaţa Revoluţiei, la sediul Ministerului de Interne

Cei aproximativ 250 de oameni adunaţi la Universitate continuă protestul în Piaţa Revoluţiei, în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

20:35 Protestatarii au pornit în marş spre Piaţa Romană

Cei aproximativ 250 de oameni adunaţi la Universitate pentru a-şi exprima susţinerea pentru cei care protestează în Vaslui şi opoziţia faţă de exploatarea gazelor de şist, dar şi faţă de proiectul de la Roşia Montană, au pornit în marş spre Piaţa Romană, s-au oprit în faţa Ministerului Afacerilor Interne, în Piaţa Revoluţiei, reluându-şi apoi marşul şi ajungând în Piaţa Victoriei.

Manifestanţii se deplasează pe carosabil, pe toată lăţimea Bulevardului Magheru, şi scandează „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”.

Totodată ei flutură steaguri şi agită pancarte cu mesaje împotriva „cianurării Munţilor Apuseni” şi a „distrugerii apei freatice şi a subsolului românesc prin fracturare”.

Peste 250 de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii

Protestatarii au blocat Bulevardul Nicolae Bălcescu pe ambele sensuri, fluturând steaguri şi agitând pancarte cu mesaje împotriva „cianurării Munţilor Apuseni” şi a „distrugerii apei freatice şi a subsolului românesc prin fracturare”.

În majoritate tineri, protestatarii adunaţi miercuri seară la Universitate au scandat: „Uniţi, salvăm toată România”, „Nu corporaţia face legislaţia”, „Rezist, rezist, gazelor de şist”, „Demisia” şi „Ultima soluţie, înc-o revoluţie”.

Ei au venit cu steaguri şi pancarte cu mesaje împotriva „cianurării Munţilor Apuseni” şi a „distrugerii apei freatice şi a subsolului românesc prin fracturare”.

Mai mulţi protestatari au arătat că sunt solidari cu oamenii din Vaslui care se opun explorărilor pentru gaze de şist şi că sunt şi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Sute de persoane din Siliştea, au blocat miercuri dimineaţă drumul naţional Vaslui – Gârceni, în cea de-a treia zi consecutivă de proteste pentru a împiedica amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist în zonă.

În timpul manifestaţiilor de miecuri, jandarmii au intervenit pentru deblocarea drumului, iar cinci persoane au avut nevoie de îngrjiri medicale după ce li s-a făcut rău. Ulterior, forţele de ordine s-au retras, decizia fiind luată de către şeful Inspectoratului General de Jandarmi, Mircea Olaru, care s-a deplasat la faţa locului.

Miercuri dimineaţă, la Siliştea au ajuns două utilaje ale societăţii care va amenaja pentru compania Chevron platforma pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist, însă protestatarii au împiedicat accesul acestora în zonă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
Republica Moldova a încheiat marţi cu compania olandeză Vitol un contract pentru achiziţia de gaze naturale, al doilea ...
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Bucureşti, 26 oct /Agerpres/ - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încărcat în SICAP documentaţia ...
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
România are cel mai mic nivel de emisii (de gaze cu efect de seră) per capita din ţările Uniunii Europene şi este şi ...