1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Pizza Hut va testa livrarea cu drona

Lanţul de restaurante Pizza Hut va testa în aceasta vară livrarea cu dronele în Israel. Compania vrea ca dronele să transporte mai multe comenzi odată pe care să le livreze în zonele de aterizare special amenajate, de unde șoferii livratori le vor ridica și apoi le vor aduce la uşa clienților.

25 ian, 2021 | ECONOMICA.net

Zonele de aterizare vor fi aprobate de Guvern și vor fi amplasate în spații precum parcări. Programul pilot va începe în iunie, potrivit The Wall Street Journal.

Dragontail Systems Ltd., o firmă de tehnologie pentru restaurante, cu sediul în Australia, va gestiona testul cu drone cu Pizza Hut Israel.

„Livrarea cu drone este un lucru sexy despre care să vorbim, dar nu este realist să credem că vom vedea drone zburând peste tot, aruncând pizza în curtea tuturor, în curând”, a spus Ido Levanon, de la Dragontail.

Ministerul Transporturilor din Israel va permite Pizza Hut să testeze livrările cu drone dintr-un singur restaurant din Bnei Dror din centrul Israelului. Livrările vor fi limitate la o zonă specificată de aproximativ 130 km pătraţi (50 mile pătrate) și vor fi limitate la o greutate relativ mică, scriu jurnaliştii de la The Wall Street Journal.

Dronele vor permite restaurantului să ajungă la 7.000 de gospodării mai mult decât de obicei. Sistemul de livrare a loturilor de comenzi pe cale aeriană va reduce numărul de drone necesare și cantitatea necesară de încărcare a bateriei, se mai arată în raport.

Dronele nu vor elibera cutiile de pizza până când nu recunosc prezența unui șofer pentru a preveni furtul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO