Policolor se mută în cartierul Militari. Când vor începe lucrările la noua fabrică

Policolor, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lo­cală de lacuri şi vopsele, va demara peste câteva luni lucrările de construcţie la fabrica de vopsea din Militari, un proiect de 7 milioane de euro.   
Economica.net - vin, 09 mai 2014, 09:52
Policolor se mută în cartierul Militari. Când vor începe lucrările la noua fabrică

Grupul Policolor – Orgachim, liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor și lacurilor din zona Sud-Est Europeană, cu afaceri globale de 65 de milioane de euro, va demara spre finele anului, în lunile septembrie-octombrie, lucrările la fabrica de vopsele automotive de pe bd Timişoara din Bucureşti. „Săptămana aceasta vom lua decizia finală cu privire la proiectantul lucrării. Sperăm ca în septembrie să începem. Lucrărilor vor dura în jur de 20 de luni, astfel că la finele lui 2015 sperăm să fie gata „, a declarat Ion Florescu, preşedintele fondului de investitii RC2, care controlează Policolor. La rândul său, Marius Văcărou, CEO Policolor, susţine că de abia după vreo trei luni va şti cum va arăta fabrica.

Întregul proces de relocare va dura însă în jur de trei ani, investiţia în acest proiect ridicându-se la aproximativ 7 milioane de euro.

Fabrica va avea o capacitate de 4.000 de tone.

Magazin în loc de Policolor?

Policolor a decis relocarea fabricii sale de vopsele automotive din bd Theodor Pallady, în bd din Timişoara, urmând ca terenul de 14 hectare pe care compania îl deţine acolo să fie vândut. ” Prioritatea noastră în momentul de faţă este producţia. Există deja interes pentru acest teren şi se conturează două perspective: retail şi rezidenţial. În mod clar, Pallady nu va mai fi o zonă industrială”, a mai declarat Florescu. Acesta a dat de înţeles că nu se grăbeşte să valorifice terenul, aşteptându-se la o creştere a valorii acestuia pe viitor şi nu a dorit să menţioneze care sunt companiile interesate de o astfel de achiziţie.

Afaceri în creştere

Preşedintele RC2 susţine că business-ul Policolor îşi va reveni anul acesta după trei ani de criză, timp în care a fost afectat atât de condiţiile de piaţă cât şi de un incendiu care a mistuit fabrica de răşini a companiei de la Ruse (Orgachim Resins), dar pe care au reconstruit-o şi modernizat-o, în urma unei investiţii de 3,6 milioane de euro. „Suntem pe creştere. O să vedem rezultatele primului trimestru, care sunt în mod tradiţional mai mici, dar sunt optimist. După o perioadă de trei ani de criză, vedem o uşoară revenire a pieţei. Estimăm un plus de 10-15% pentru business-ul din România”, a declarat Florescu. Acesta a mai explicat că principalii vectori de creştere pe piaţa din România sunt vopselele decorative  Casa Bella, dar şi Spor, ambele produse în una dintre cele trei fabrici ale companiei din Bulgaria. „Am reuşit să poziţionăm foarte bine Casa Bella, dar şi Spor este pe creştere”, a mai declarat preşedintele RC2″, potrivit căruia bugetul companiei de marketing se ridică la aproximativ 100.000 de euro în România. 

De asemenea, managerul RC2 mizează că business-ul Orgachim Resins va atinge din nou nivelul de 11 milioane de euro, aşa cum era înainte de incendiu, faţă de aproximativ 3 milioane cât a fost după incident. ” Noi nu am pierdut clienţi în perioada post incendiu. Toţi au spus că după ce vom redeschide fabrica se vor întoarce la noi”, a mai explicat Florescu.

Totodată, managerul RC2 mizează că business-ul Orgachim Resins va atinge din nou nivelul de 11 milioane de euro, aşa cum era înainte de incendiu, faţă de 3 milioane de euro după incendiu.       

Potrivit acestuia, vânzările consolidate ale Policolor Orgachim au fost în 2013 de aproximativ 65 de milioane de euro, dintre care 25-30 de milioane de euro în România. Vânzările de vopsele automotive reprezintă aproximativ 30% din cifra de afaceri a companiei în România.

Citeşte şi 

Policolor-Orgachim reîncepe producţia de răşini la fabrica din Ruse, după o investiţie de 3,6 milioane euro

Policolor Orgachim, înființată în anul 1995, deţine o fabrică de vopsele automotive în România şi trei unităţi de producţie în Bulgaria: Orgachim Resins- care produce răşini alchidice, o fabrică de vopsele decorative şi o fabrică de anhidridă ftalică. În jur de 20% din răşinile produse de Policilor-Orgachim în Bulgaria se folosesc ca materie primă pentru vopseaua produsă de Policolor.

Investiţii de 8 milioane dee euro

În ceea ce priveşte investiţiile planificate de fondul RC2, Florescu susţine că este vorba de aproximativ 8 milioane de euro în următorii trei ani. Astfel, în jur de 7 milioane sunt alocaţi pentru relocarea fabricii din Theodor Pallady, iar 1 milion de euro va fi investit în Bulgaria. Florescu susţine că fondul pe care îl conduce nu are în plan exitul, fiind într-o perioadă de investiţii. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...