1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Ponta: Am primit avizul privind ajutorul de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Craiova, că acordarea ajutorului de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara a fost avizată de către Comisia Europeană.

24 apr, 2015 | Agerpres

'Am primit avizul pentru ajutor de stat, dar trebuie să facem toate procedurile ca să ne încadrăm în ceea ce ne-au spus ei. Dar răspunsul e pozitiv', a menţionat prim-ministrul.

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi, 21 aprilie, Comisia Europeană a aprobat ajutorul de salvare pentru Complexul Energetic Hunedoara, considerând că acesta este conform cu normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat şi, în plus, România s-a angajat să prezinte un plan de restructurare menit să asigure viabilitatea viitoare a CE Hunedoara, în cazul în care întreprinderea nu va fi în măsură să ramburseze ajutorul pentru salvare după cele şase luni.

'Comisia Europeană a ajuns la concluzia că ajutorul de salvare temporar în valoare de 167 de milioane lei (aproximativ 37,7 milioane euro) care urmează să fie acordat de către autorităţile române Complexului Energetic Hunedoara, producătorul de energie electrică şi termică deţinut de stat din România, este conform cu normele UE privind ajutoarele de stat. Comisia a constatat, în special, că ajutorul a fost limitat la suma necesară pentru a-i permite CE Hunedoara să îşi desfăşoare în continuare activităţile de exploatare a centralelor sale electrice în următoarele şase luni. La sfârşitul acestei perioade, întreprinderea va rambursa ajutorul său, România va notifica un plan de restructurare, care va stabili măsurile de asigurare a viabilităţii pe termen lung a întreprinderii', se menţionează într-un comunicat al Comisiei Europene.

Ca urmare a pierderilor înregistrate în 2013 şi în 2014, CE Hunedoara se confruntă cu probleme grave de lichiditate. România va acorda CE Hunedoara împrumuturi pe termen scurt care să îi permită întreprinderii să îşi plătească creditorii şi să îşi menţină activităţile de exploatare până când va fi în măsură să prezinte un plan de restructurare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO