1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Ponta: Dacă nu facem acum reducerea CAS, înseamnă că nu o mai facem niciodată

Premierul Victor Ponta a declarat azi că reducerea CAS trebuie făcută acum, când se înregistrează creştere economică şi încasări suplimentare la buget. Potrivit prim-ministrului, dacă această măsură nu va fi luată în această perioadă înseamnă că nu poate fi luată niciodată.

16 iul, 2014 | Agerpres

'Strict ca şi sustenabilitate, m-am uitat special încă o dată pe toate datele, avem o încasare suplimentară de 2,6 miliarde din creşterea accizei, 1,5 miliarde din taxa specială de construcţii şi am verificat şi acum, faţă de anul trecut, la venituri curente, pe primele 6 luni avem 3 miliarde de lei în plus. Dacă e vorba de contabilitate, acoperim contabil, doar că economia nu e doar contabilitate mai e şi un pic de minte. Avem şi Codul insolvenţei, 41 de miliarde de lei avem de recuperat de la firme aflate în insolvenţă (...) şi avem creşterea economică de 4% care presupune ceea ce avem de încasat la buget. Din aceste puncte de vedere şi pe toate cifrele, dacă nu facem acum reducerea contribuţiilor de asigurări sociale înseamnă că nu o să mai putem să o facem niciodată, înseamnă că niciodată în România nu o să mai putem să reducem nicio taxă importantă dacă acum cu creştere economică, cu încasări suplimentare şi cu venituri certe nu o facem, înseamnă că nu o mai facem niciodată', a explicat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că asemenea reduceri de contribuţii se pot face doar într-un context favorabil şi i-a asigurat pe toţi membrii Guvernului că reducerea CAS este o măsură corectă şi sustenabilă, iar din acest motiv a fost trecută în programul politic al USL, toate celelalte forţe politice susţinând-o.

'Am discutat această reducere a CAS cu mediul de afaceri şi avem susţinerea totală a mediului de afaceri, cu Banca Naţională a României, cu partenerii noştri internaţionali, cu toţi cei care ne-au spus că România merge în direcţia bună, dar avem un singur punct unde nu suntem competitivi şi anume taxarea muncii. Din acest punct de vedere, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale trebuie să ne ajute exact la ceea ce e cel mai important şi anume crearea de locuri de muncă fiscalizate, asta înseamnă şi locuri de muncă noi şi mai ales locuri de muncă care există acum şi nu sunt fiscalizate pentru că avem contribuţii de asigurări sociale mult prea mari', a spus Ponta.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO