Ponta, despre un nou contract Omnilogic după sesizarea Corpului de Control: Toţi suntem la Parchet!

Premierul Ponta afirmă că licitaţia de dotare a şcolilor cu internet câştigată în consorţiu de Omnilogic, care a făcut obiectul unei sesizări depuse la Parchet chiar de Corpul său de Control, a respectat toate condiţiile şi adaugă, legat de această situaţie, că "Toţi suntem la Parchet în ţara asta!"
Economica.net - lun, 02 dec. 2013, 16:31
Ponta, despre un nou contract Omnilogic după sesizarea Corpului de Control: Toţi suntem la Parchet!

Aproape 2.500 de şcoli din mediul rural şi din oraşe mici vor fi conectate la internet în următoarele şase luni, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 120 de milioane de lei, al cărui contract a fost semnat luni, la Ministerul Educaţiei Naţionale, în prezenţa premierului Victor Ponta.

Contractul pentru conectarea şcolilor la internet – semnat de minister cu un consorţiu format din Omnilogic şi Avitech, având ca subcontractant Romtelecom – este de 119, 8 milioane lei fără TVA, are o perioadă de implementare de şase luni şi una de mentenanţă de cinci luni.

În luna iunie a acestui an, Guvernul a anunţat că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetarea unor posibile fapte de natură penală în cheltuirea de către Ministerul Conunicaţiilor, în perioada 2010-2011, a banilor alocaţi din Fondul de rezervă bugetară pentru portalul de informaţii „e-Romania 2”.

Inspectorii arătau că valoarea estimată a cotractului a fost determinată netemeinic, fără precizarea unităţilor de măsură şi a cantităţilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma Omnilogic i-au fost acordate puncte nejustificat.

Atenţionat de jurnalişti referitor la această situaţie şi la noul contract, semnat de Ministerul Educaţiei, Ponta a arătat că procedura de licitaţie a respectat absolut toate cerinţele din legislaţia europeană.

„Toţi suntem la Parchet în ţara asta! Fiind vorba de fonduri europene, trebuie să urmăm o procedură. Eu habar n-am cine a câştigat şi cine a mai participat la această procedură. Ştiu doar că s-au respectat absolut toate cerinţele solicitate de legislaţia europeană, au fost şi contestaţii, tot. Deci, semnăm! În rest, cine-i la Parchet… v-am zis, toţi suntem la Parchet, mai puţin – am văzut astăzi – cei care erau cu Rudel Obreja au scăpat. Poate îi trimite şi pe dânşii să lucreze cu cine trebuie”, a răspus Ponta întrebat cum a ajuns Omnilogic să câştige şi acest contract.

Întrebat dacă, peste alţi câţiva ani, autorităţile vor semnala organelor penale nereguli şi la acest nou contract, Ponta a spus pe un ton ironic că are ” încredere totală în organele penale, că îi vor sancţiona pe cei răi şi îi vor disculpa pe cei buni”.

Ponta a adăugat că nici nu ştia până la eveniment cine a participat la licitaţie, iar autorităţile au respectat toate procedurile legale.

Premierul a subliniat totodată că lista cu cele aproape 2.500 de şcoli care vor fi conectate în această etapă la internet a fost întocmită încă din 2011.

„Din 2011 este făcută lista. Eu nu am o părere bună despre fostul ministru din 2011, dar nici nu ne-am apucat să schimbăm acuma. S-ar putea să ne critice ministrul din 2011 pentru listă, dar să ştiţi că a făcut-o el”, a declarat prim-ministrul.

Legat de proiectul introducerii internetului în toate şcolile, Ponta a arătat că este încă un proiect a cărui implementare a durat foarte mult, fiind gândit din 2003, iar din 2007 luându-se decizia finanţării lui din fonduri europene.

„Am venit aici cu un scop foarte clar: să mai văd o minune românească. De 7 ani ne chinuim să facem acest proiect”, a remarcat Ponta.

Ponta a vrut să se asigure că şcolile care vor beneficia de acest proiect sunt din mediul rural şi mic urban, unde copiii au mai puţine mijloace de conectare la internet. El a adăugat că va verifica în următoarele şase luni, cât va dura implementarea, modul în care proiectul este finalizat.

Omnilogic a fost înfiinţată în 1992 şi este unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C de pe piaţa românească, cu afaceri de 234,35 milioane de lei în 2011, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Asociaţii firmei sunt GT Holding GmbH Austria – 50% şi Camps Bay Invest AG (Liechtenstein) – 50%.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...