Ponta: Este posibil ca miercuri să avem un nou ministru al Finanţelor

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a afirmat că este posibil ca în cursul zilei de miercuri să desemneze un nou ministru al Finanţelor, condiţia principală fiind însă finalizarea proiectelor Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală, potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 23 mart. 2015, 15:25
Ponta: Este posibil ca miercuri să avem un nou ministru al Finanţelor

„Este posibil să-l avem până miercuri. Cu siguranţă voi discuta întâi cu preşedintele Iohannis, care, sigur, are atribuţia constituţională de a numi noul ministru. Nu vreau să afle din presă, vreau să afle de la mine numele noului ministru, şi după aceea cu colegii din PSD şi coaliţie şi vă vom înştiinţa şi pe dvs. Dacă terminăm Codul fiscal până miercuri, da, ne ocupăm şi de persoana ministrului. Acum e important să finalizăm aceste două texte şi până atunci cred că găsim şi persoana potrivită”, a declarat Victor Ponta, luni, la Senat, la finalul unei întâlniri a coaliţiei de guvernare.

Premierul a precizat că şi-a informat colegii de coaliţie că, „după lupte seculare”, toate ministerele au dat avizele şi Ministerul Justiţiei trebuie să dea forma finală a Codului fiscal, alături de Ministerul de Finanţe care este iniţiator, formă cu care miercuri Guvernul să fie pregătit să se prezinte în faţa Parlamentului, a Senatului, pentru a începe dezbaterile.

„Cred că este un moment extrem de important pentru dezvoltarea noastră în viitor şi aş vrea să nu ratăm anul 2015, după trei ani de creştere economică, acum putem să luăm nişte măsuri importante pe termen mediu şi lung. Dacă le ratăm pe 2015, va fi foarte greu în viitor să mai avem şi consens politic, şi condiţii economice care să ne permită acest lucru. Îmi doresc foarte tare ca aceasta să fie una dintre principalele realizări ale Guvernului pe care îl conduc la momentul la care se va face bilanţul final”, a adăugat premierul.

Victor Ponta a precizat că marţi va avea o întâlnire pe tema Codului fiscal şi cu partenerii de la Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

„Am lucrat cu partenerii noştri instituţionali care reprezintă mediul de afaceri şi o să avem mâine o nou întâlnire, în aşa fel încât miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, sper să nu mai intervină nimic neprevăzut şi să putem transmite către Parlament, în cazul de faţă Senatul este prima cameră sesizată, cele două coduri. Senatul are practic la dispoziţie toată luna aprilie ca să le dezbată în comisii, după aceea în plen şi după aceea mai şi iunie în Camera Deputaţilor de asemenea este timp suficient să se dezbată, să se îmbunătăţească acolo unde este nevoie. Şi, la sfârşitul lunii iunie, la sfârşitul sesiunii, să poată să plece către preşedinte la promulgare cele două coduri. Dacă tot acest calendar se respectă, o să avem în sfârşit cele două coduri fundamentale pentru zona fiscală şi economică adoptate şi termenul de 6 luni până la intrarea în vigoare, în care să fie cunoscute de toată lumea, să se vadă toate efectele pentru companii, pentru întreprinderile mici şi mijloci, pentru contribuabilii persoane fizice. Iar la 1 ianuarie practic să putem să intrăm pe o direcţie foarte clară, care să ne permită şi în 2016, 2017, 2018 să menţinem cel puţin ritmul actual de creştere economică, media de 3%, şi chiar să îmbunătăţim ritmul de creare de locuri de muncă”, a detaliat şeful Executivului.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, anunță că a schimbat modul de derulare a proiectelor de acest fel....
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de data de 1 mai prevăzută într-un acord cu ...
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial de azi un Ordin care schimbă regulile pe baza cărora orașele ...